Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Ο ρόλος της ιδιωτικής τηλεόρασης

Είναι εγκληματικός ο ρόλος ενός κομματιού της ιδιωτικής τηλεόρασης των μεσημεριανών αλλά και άλλων τηλεοπτικών «εκπομπών» που απευθύνονται στα χαμηλότερα ένστικτα των τηλεθεατών.

Όλα αυτά τα ανόητα ανθρωποειδή, που προβάλλονται ως «σταρ», «επώνυμοι», «δημοσιογράφοι» και «διάσημοι», ευτυχώς δεν αποτελούν τον πραγματικό υγιή κοινωνικό ιστό της χώρας μας.

Αποτελούν γέννημα-θρέμμα της ιδιωτικής τηλεόρασης και της προσπάθειας εξεύρεσης ακόμα μιας πηγής «εύκολου κέρδους» που δυστυχώς όμως δημιουργεί στρεβλά πρότυπα στους νέους ανθρώπους.

Οι μεγαλύτερες παπαριές και το απόλυτο τίποτα, αναγγέλλονται και παρουσιάζονται από δήθεν δημοσιογράφους, σαν σημαντικές ειδήσεις της Ελληνικής καθημερινότητας και πραγματικότητας.

Και δυστυχώς πολλές φορές σε παρόμοιες εκπομπές είναι καλεσμένοι και τις αβαντάρουν, βουλευτές, πολιτευτές και άλλοι «ταγοί» αυτής της χώρας, διψασμένοι για λίγη ακόμα προβολή του «έργου» τους και δεν τους ενδιαφέρει αν αυτή η προβολή γίνεται μέσα από έναν κοινωνικό αχυρώνα γεμάτο με σκατά, με τον οποίο μοιραία τους ταυτίζει ο μέσος Ελληνας τηλεθεατής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: