Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Το φαινόμενο Τζούλια.

Έχω ξαναγράψει παλιότερα για πανέμορφα κορίτσια που εξαιτίας της άκρατης προβολής των «δραστηριοτήτων» τους, μέσω της ιδιωτικής κυρίως τηλεόρασης, στο τέλος θα πέσουν στα χέρια αχρείων και κάθε μορφής «προαγωγών» που αφού τις εκμεταλλευτούν θα τις εγκαταλείψουν μισότρελες στην δυστυχία τους.

Το πρόσφατο παράδειγμα των αποκαλύψεων για την συγκεκριμένη κοπέλα, απλώς απέδειξε αυτό που πολλοί υποψιαζόντουσαν, συζητούσαν και θεωρούν ότι κατά κανόνα συμβαίνει στον χώρο της αποκαλούμενης «show biz».

Νέα όμορφα κορίτσια με ευθύνη κυρίως των οικογενειών τους, στερούμενα παντελώς παιδείας και μόρφωσης, στηριζόμενα αποκλειστικά στην εξωτερική τους ομορφιά και στα σωματικά τους «προσόντα», τα προβάλλουν στην βιτρίνα της ιδιωτικής τηλεόρασης, των μοδάτων νυκτερινών μαγαζιών και στα ντεφιλέ των μόδιστρων, όπου τις εντοπίζουν οι «μάνατζερ», προαγωγοί και κάθε λογής επιτήδειοι, τους υπόσχονται προβολή, δόξα, γρήγορο και εύκολο χρήμα, τις στομώνουν στις ουσίες, και τις πασάρουν, αρχικά, σε ένα περιορισμένο κύκλο ευκατάστατων αντρών.
Αργότερα ο κύκλος αυτός μεγαλώνει και στο τέλος βρίσκονται να τις «πηδάει» να τις φτύνει και να τους απαξιώνει όλη η κοινωνία άσχετα αν πολλοί από εμάς μπορεί επί της ουσίας να είμαστε χειρότεροι άνθρωποι από αυτά τα δύστυχα πλάσματα.

Την κύρια ευθύνη για την κατάντια αυτών των πλασμάτων έχει η οικογένεια τους.

Συνήθως οι γονείς είτε είναι «απόντες», είτε μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς να τους εξηγούν ότι η αξιοπρέπεια και η συνεχής προσπάθεια να γίνει κάποιος καλύτερος άνθρωπος θα πρέπει να είναι η βασική και συνεχής τους προτεραιότητα.

Οι γονείς είτε είναι άνθρωποι ελλιπούς μορφωτικής και κοινωνικής παιδείας, είτε είναι παραδόπιστοι, αλλοτριωμένοι και χωρίς αξίες άνθρωποι.

Μοιραία, και λόγω της έλλειψης παιδείας και του νεαρού της ηλικίας αυτών των κοριτσιών, οι αξίες των γονέων και της οικογένειας τους θα γίνουν οδηγός, παράδειγμα και λόγος να καμφθεί κάθε ηθική αντίσταση και να πέσουν εύκολα θύματα ενδίδοντας στην πρόκληση της προβολής, της δόξας και του εύκολου χρήματος.

Τα κορίτσια αυτά, με την συγκατάθεση και την στήριξη μια συνήθως φιλόδοξης μητέρας, ξεκινούν την διαδρομή προς τον κόσμο των «επωνύμων», είτε μέσω κάποιου διαγωνισμού ομορφιάς, είτε με την παρέα και φιλία άλλων «επώνυμων» κοριτσιών που έχουν βγεί ήδη στο κουρμπέτι, και συχνάζοντας σε μοδάτα νυκτερινά μαγαζιά, φωτογραφίζονται κυνηγώντας την τύχη τους στο πλάι νεαρών-γόνων πλουσίων οικογενειών οι οποίοι δαπανώντας τα λεφτά του πατέρα τους, προβάλλονται ως οι σύγχρονοι Καζανόβες.

Παράλληλα ξεκινά και η «επαγγελματική» τους διαδρομή με την βοήθεια ενός μάνατζερ που σε πολλές περιπτώσεις κρύβει κάτω από τον εύηχο αυτό τίτλο τα προσόντα και τις δυνατότητες ενός έμπειρου προαγωγού.

Και η αντίστροφη μέτρηση που θα τους οδηγήσει στο βάθος του κοινωνικού βόθρου, στην απογοήτευση, στον παραλογισμό στην απαξίωση και την εγκατάλειψη έχει αρχίσει.

Πολύ λίγες κοπέλες καταφέρνουν να ξεφύγουν από αυτήν την διαδρομή.

Οι περισσότερες μέχρι την ηλικία που περνάει η μπογιά τους, διατηρούν την «επώνυμη» παρουσία τους στα μέσα και τα περιοδικά και παράλληλα συντηρούνται από άντρα ή αριθμό αντρών, στην καλύτερη δε περίπτωση να ξεφύγουν, (συνήθως για λίγο), κάνοντας ένα γάμο με πλούσιο γαμπρό, ενώ στην χειρότερη περίπτωση εκδίδονται από επιτήδειους μάνατζερ ή καταλήγουν μαστουρωμένες να πρωταγωνιστούν σε πορνοταινίες με αντάλλαγμα ένα καλύτερο αυτοκίνητο ή ένα σπίτι σε καλή αστική περιοχή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιουργεί το φαινόμενο αυτών των κοριτσιών δεν είναι ο καταστροφικός για τις ίδιες δρόμος, αλλά ότι μέσω της προβολής των δραστηριοτήτων τους από την ιδιωτική κυρίως τηλεόραση, δημιουργούν στρεβλά πρότυπα στα παιδιά της εφηβικής και της μετεφηβικής ηλικίας.

Και εδώ η ευθύνη των γονιών που λοξοκοιτάζουν με περίεργη ευχαρίστηση τις κάθε λογής εκπομπές και περιοδικά που προβάλλονται αυτά τα «στρεβλά πρότυπα», είναι μεγάλη και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα.

Κάποτε ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας και ας κάνουμε ο καθένας ότι τον φωτίσει ο Θεός.

 
Καλό Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: