Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Το πρόβλημα της ατιμωρησίας των πολιτικών

Είτε μας βοηθήσουν οι εταίροι μας, είτε καταλήξουμε στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είναι απόλυτα σίγουρο ότι, σαν χώρα, θα παραλλάξουμε και αυτόν τον δύσκολο κάβο και σε βάθος χρόνου θα συνεχίσουμε την πορεία μας σε ήρεμα νερά.

Τα απόνερα αυτής της δύσκολης στιγμής θα είναι η σοβαρή έκπτωση αξιών που θα συνεχίσει να βασανίζει την χώρα μας με την επικράτηση των μετρίων, την προβολή του «απόλυτου τίποτα» από την πλειονότητα των μέσων μέσα μαζικής επικοινωνίας, και την οικογενειοκρατία να κυριαρχεί στην πολιτική ζωή του τόπου.

Θα πρέπει η ελάχιστη ποινή των πολιτικών που δεν τηρούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και εξαπατούν τον Ελληνικό λαό, να είναι η πενταετής στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.
Επιπλέον απαιτείται λεπτομερής διερεύνηση των πηγών πλουτισμού των πολιτικών, και όπου διαπιστώνεται «άδικος πλουτισμός» σε βάρος του λαού να γίνεται δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Πως γίνεται με τους γιατρούς, τους δικηγόρους, τους πολιτικούς μηχανικούς και άλλα επαγγέλματα, όπου οι περιπτώσεις απάτης ή και η αστοχία στην άσκηση των καθηκόντων τους τιμωρείται με στέρηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος?

Το ίδιο ακριβώς πρέπει να γίνει και με τους πολιτικούς.

Προεκλογικές εξαγγελίες που δεν τηρήθηκαν στην κυβερνητική θητεία από τους πολιτικούς, θα πρέπει αυτόματα να επιφέρουν άρση της ιδιότητος τους για την επόμενη πενταετία που να ταυτίζεται/ερμηνεύεται με αντίστοιχη χρονικά στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Η συγκεκριμένη πρόταση δεν απορρέει από λαϊκισμό, αλλά πιστεύω ότι η εξαπάτηση του Ελληνικού λαού με ψευδείς και παραπλανητικές προεκλογικές εξαγγελίες είναι πηγή δεινών για τον τόπο και τελικά επιτρέπει την ενασχόληση με την πολιτική στους μετρίους αντί των αρίστων, γεγονός που απαξιώνει στην συνείδηση των πολιτών το λειτούργημα της πολιτικής και των πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: