Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Και τώρα τι?

Αφού ξεπεράσαμε προσωρινά τον κίνδυνο της πτώχευσης της χώρας και αυτό πρέπει να πιστωθεί ως προσωπική επιτυχία τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και τον Υπουργό Οικονομικών, η κυβέρνηση θα πρέπει να εστιάσει όλες τις δυνάμεις σε δύο μείζονος σημασίας θέματα.

Το πρώτο είναι η οικονομική ανάπτυξη.

Όπως συμβαίνει στον κόσμο των επιχειρήσεων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας όπου χωρίς κέρδος δεν υπάρχει «λόγος ύπαρξης» και μέλλον, το ίδιο ακριβώς και κανένα κράτος δεν μπορεί να κάνει κοινωνική πολιτική, ούτε μπορεί να διασφαλίσει ευμάρεια των πολιτών του εφόσον δεν είναι «βιώσιμο», «κερδοφόρο» και δεν έχει σχέδιο συνεχούς οικονομικής ανάπτυξης.

Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να ζητιανεύουμε στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ζητώντας δανεικά για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις του αδηφάγου κρατικού τομέα.
Φαίνεται ότι προσωρινά ξεπεράσαμε το πρόβλημα και διασφαλίσαμε τον δανεισμό μας είτε με ίδια μέσα (έκδοση κρατικού ομολόγου), είτε με τις εγγυήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.

Ωραία δανειστήκαμε. Και μετά τι γίνεται?
Εάν δεν συρρικνωθεί άμεσα ο δημόσιος τομέας, δεν σταματήσει η κακοδιοίκηση του κράτους και των δημοσίων οργανισμών, οι ρεμούλες και οι μίζες των πολιτικών, των πολιτευτών και άλλων κακοποιών στοιχείων, και παράλληλα δεν ετοιμασθεί υλοποιηθεί σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης, η χώρα μας δεν σώζεται με τίποτα.

Μόνο με την διαχείριση των δανεικών, και συνεχιζόμενης της καταλήστευσης του δημόσιου πλούτου και της διόγκωσης του δημόσιου τομέα η χώρα μας είναι καταδικασμένη.
Θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη με εκπόνηση θεματικού σχεδίου και άμεση υλοποίηση του με πρώτο και επίκαιρο θέμα ανάπτυξης τον τουρισμό.

Το δεύτερο σοβαρό θέμα, με το οποίο πρέπει να ασχοληθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, είναι η τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Η εγκληματικότητα στην χώρα μας «κτύπησε κόκκινο» και δεν εδώ δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρία. Απαιτείται δράση των αρμόδιων φορέων εδώ και τώρα.
Η λύση είναι η άμεση απόσυρση όλων των αστυνομικών από τις θέσεις φύλαξης των κάθε λογής «επωνύμων» και η διάθεση τους στα αστυνομικά τμήματα ώστε να καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα και να διασφαλιστεί η έννομη τάξη και η ασφάλεια των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: