Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Κρίση στην Ελληνική κοινωνία.

Η «ποιότητα» των πολιτικών μας ταγών και κατ επέκταση η ποιότητα των δημοσίων υπηρεσιών, η χωρίς έλεγχο εισροή μεταναστών από τα όμορα βόρεια αλλά και από τις άλλα κράτη του λεγόμενου πρώην ανατολικού μπλόκ και η φθίνουσα οικονομική κατάσταση της χώρας μας, είναι οι κύριοι παράγοντες που συνέβαλλαν ώστε η χώρα μας να περνά την μεγαλύτερη δομική κοινωνική κρίση των νεοτέρων χρόνων.

Είναι καιρός να βρεθούμε όλοι προ των ευθυνών μας, να αφυπνισθούμε και ο καθένας από εμάς να κάνει το καθήκον του.

Με την παρούσα «ποιότητα» των πολιτικών και των πολιτευτών της χώρας, το βάρος πέφτει στους ώμους της φιλοτιμίας του κάθε Έλληνα πολίτη να αντισταθεί στα φαινόμενα αλλοτρίωσης και έκπτωσης των παραδοσιακών αξιών.

Που είναι οι «επαγγελματίες διαδηλωτές» που για ψύλλου πήδημα κλείνουν το κέντρο της Αθήνας, να πάνε να διαδηλώσουν έξω από τα σπίτια των πολιτικών που έφεραν την χώρα μας σε αυτό το χάλι?

Που είναι οι Ειρηνόφιλοι αντιεξουσιαστές των Εξαρχείων και οι εντεταλμένοι «κομματικοί διαδηλωτές» που τόσο εύκολα ΠΑΜΕ και διαδηλώνουμε για ψύλλου πήδημα, να διαδηλώσουν κατά των τρομοκρατών που δολοφόνησαν ένα αθώο δεκαπεντάχρονο Αφγανό μετανάστη?

Επιλεκτική αντίδραση, είναι στρατευμένη και χειραγωγημένη αντίδραση.
Και οι στρατευμένες και χειραγωγημένες αντιδράσεις είναι πάντοτε εκ του πονηρού και απόρροια πολιτικών και άλλων συμφερόντων που αντί να επιλύουν επιτείνουν το πρόβλημα της κοινωνικής κρίσης της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: