Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Αξιέπαινη η πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ

Δεν είμαι και δεν υπήρξα ποτέ κομμουνιστής και θεωρώ ότι οι κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ γίνονται για την δημιουργία εντυπώσεων και προς κομματικό όφελος συνήθως δε, βλάπτουν την καθημερινότητα του απλού Έλληνα πολίτη χωρίς να επηρεάζουν το σάπιο πολιτικό σύστημα και τους πραγματικά ισχυρούς.

Η πρόταση όμως της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ που αφορά την βουλευτική σύνταξη και αναρτήθηκε στο ΤΡΩΚΤΙΚΟ (http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_7184.html), με βρίσκει απολύτως σύμφωνο και οφείλω να παραδεχθώ ότι είναι μια τίμια πολιτική πρόταση και στην πραγματικότητα είναι προς όφελος του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας.

Ειδικά η παρακάτω παράγραφος της αιτιολογικής έκθεσης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ είναι προς την απόλυτα σωστή κατεύθυνση, δεν την θεωρώ λαϊκίστικη και πιστεύω ότι εκφράζει απόλυτα το κοινό αίσθημα του Έλληνα πολίτη.
…..«Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με την βουλευτική σύνταξη, η θέση του ΚΚΕ είναι ότι η βουλευτική σύνταξη πρέπει να καταργηθεί και ο χρόνος βουλευτικής θητείας να λογίζεται χρόνος πραγματικής ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα που ήταν ασφαλισμένος ο κάθε βουλευτής πριν την εκλογή του. Ως προς το ύψος της σύνταξης, τα όρια συνταξιοδότησης καθώς και τις λοιπές διατάξεις θα ισχύουν οι κοινές διατάξεις.
Επίσης το ΚΚΕ υποστηρίζει την κατάργηση της αποζημίωσης των βουλευτών για την συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών, ή σε άλλες δραστηριότητες του κοινοβουλίου, δεδομένου ότι η συμμετοχή αυτή δεν συνιστά υπερωριακή απασχόληση αλλά είναι μέσα στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του βουλευτή.»….

Συγχαρητήρια στους βουλευτές του ΚΚΕ.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για τους υπόλοιπους εθνοπατέρες.
Έφτασε η ώρα να αποδείξουν με τις αποφάσεις τους ότι είναι βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου και όχι «βολευτές» όπως πιστεύει πια η πλειονότητα του Ελληνικού λαού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: