Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Όλοι ο Έλληνες είμαστε ίσοι? Ποιος ο λόγος ύπαρξης της βουλευτικής ασυλίας?

Προφανώς δεν είναι όλοι οι Έλληνες ίσοι απέναντι στον νόμο.

Υπάρχουν 300 Έλληνες και κάποιοι, πολλοί, από αυτούς μπορούν να λένε ψέματα και να παραπλανούν τον κοσμάκη, να κλέβουν, "να τα παίρνουν" κάνοντας περιουσίες που δεν δικαιολογεί ο μισθός τους, να καταστρέφουν οικονομικά την χώρα μας και παρόλα αυτά να μην μπορεί κανείς να τους αγγίξει.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αρθεί τώρα η βουλευτική ασυλία.

Αφού η βουλή δεν μπορεί να καθαρίσει τα του οίκου της, ας κάνει ένα δίκαιο βήμα και ας ψηφίσει κατ αρχήν μείωση μισθού των βουλευτών και όλων των υπουργών κατά 50% και το σπουδαιότερο να άρει την βουλευτική ασυλία, ώστε απλοί πολίτες να κάνουν αυτό που δεν είναι ικανοί να κάνουν οι εθνοπατέρες.

Αν αρθεί η ασυλία των βουλευτών κάθε Έλληνας θα μπορεί να κάνει αγωγές και μηνύσεις κατά του πρώην πρωθυπουργού και των οικονομικών υπουργών της κυβέρνησης του, που έφεραν την χώρα σε αυτό το μαύρο χάλι.
Και αυτό λέγεται δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να μένουν ατιμώρητοι οι κλέφτες ή στην καλύτερη περίπτωση οι ηλίθιοι και ανίκανοι.

Είναι αδιανόητο ο νόμος να προστατεύει αυτούς που κατέστρεψαν οικονομικά την χώρα και υποθήκευσαν το μέλλον των Ελλήνων.

Αν δεν γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας, αν δεν σταματήσουν οι βουλευτές, οι πολιτικοί και οι πρόεδροι και διοικητές των δημοσίων οργανισμών, να κυκλοφορούν σαν Ρωμαίοι αυτοκράτορες με λιμουζίνες και αστυνομικούς φύλακες/συνοδούς, ο κόσμος όπου τους βλέπει θα τους φέρεται όπως τους αξίζει, δηλαδή με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Έχει ακόμα κάποια ελάχιστα περιθώρια ο πολιτικός κόσμος να σώσει την χαμένη τιμή και υπόληψη του στα μάτια του Έλληνα πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: