Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ρωγμή στον πυρηνικό αντιδραστήρα Νο2 στην Φουκουσίμα.

Συνεχίζεται ο εφιάλτης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα. Η εταιρεία Tepco που διαχειρίζεται το εργοστάσιο ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε ρωγμή στον αντιδραστήρα Νο2.
Οι αξιωματούχοι της εταιρείας δήλωσαν ότι η ρωγμή, που εντοπίστηκε στο τσιμεντένιο αυλάκι κάτω από τον αντιδραστήρα, ίσως να είναι η αιτία της πρόσφατης μόλυνσης της θάλασσας ανοικτά των βορειο-ανατολικών ακτών.....


Στο μολυσμένο με ραδιενέργεια νερό που χύνεται στη θάλασσα, η ραδιενέργεια, σύμφωνα με την εταιρεία, μετρήθηκε στα 1.000 μιλισίβερτ την ώρα. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σαφές αν το νερό προέρχεται από τον κατεστραμμένο αντιδραστήρα Νο2 ή διαρρέει από ένα αυλάκι που βρίσκεται σε μικρό από την επιφάνεια βάθος και χύνεται στη θάλασσα.

Ο Χιντέχικο Νισιγιάμα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως η TEPCO σκοπεύει να αρχίσει την έγχυση τσιμέντου στο αυλάκι για να κλείσει τη ρωγμή.
«Με τα επίπεδα ραδιενέργειας να αυξάνονται στη θάλασσα κοντά στο εργοστάσιο προσπαθήσαμε να επιβεβαιώσουμε τους λόγους και στο πλαίσιο αυτό προχωρήσαμε σε ανάλυση δειγμάτων τόσο από το νερό στο αυλάκι, όσο και από τη θάλασσα κοντά στο εργοστάσιο. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε σίγουροι μέχρι να μελετήσουμε τα αποτελέσματα» ανέφερε ο Νισιγιάμα.

Πηγή : ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: