Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Η ζημιογόνος ΔΕΚΟ ΕΘΕΛ ΑΕ με τους υψηλά αμειβομένους εργαζόμενους που επιδοτείται από τον Έλληνα πολίτη, τον αφήνει την Δευτέρα 18 Οκτώβρη χωρίς αστικές συγκοινωνίες.

Την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των εργαζομένων της ζημιογόνου ΔΕΚΟ ΕΘΕΛ Α.Ε στο γήπεδο του Σπόρτινγκ και έτσι από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, αποφάσισαν να αφήσουν τους Έλληνες πολίτες χωρίς αστικές συγκοινωνίες.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΘΕΛ ΑΕ είναι ΔΕΚΟ και ο μέσος ετήσιος μισθός των εργαζομένων της είναι 37.021 € (χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτό το ποσό οι εργοδοτικές εισφορές και οι λοιπές παροχές)
Το συνολικό κόστος μισθοδοσίας των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ ΑΕ για το 2009 ήταν 321.567.000 €, ενώ τα συνολικά έσοδα της εταιρείας την ίδια χρονιά ήταν μόλις 196.085.000 € εκ των οποίων εσόδων τα 75.229.000 € ήταν επιχορηγήσεις που πλήρωσε από την τσέπη του ο απλός Έλληνας φορολογούμενος.

Το τελικό οικονομικό αποτέλεσμα του 2009 ήταν ότι η ΕΘΕΛ ΑΕ μπήκε μέσα 316.383.000 €.

Πέστε μου πια ιδιωτική εταιρεία που θα λειτουργούσε με τα οικονομοτεχνικά αλλά και τα ποιοτικά, (όσοι έχουν χρησιμοποιήσει αστικές συγκοινωνίες πολιτισμένων κρατών ξέρουν), κριτήρια που λειτουργεί η ΕΘΕΛ ΑΕ και δεν θα έκλεινε μέσα σε δυο χρόνια.

Αλλά σε αυτόν τον σάπιο δημόσιο τομέα της χώρας μας, και οι πιο απίθανες συμπεριφορές μας φαντάζουν φυσιολογικές πια.

Ελπίζω ότι ως ελάχιστη «δικαίωση» του Έλληνα φορολογούμενου, θα παρακρατηθεί από τον μισθό των εργαζομένων της ζημιογόνου ΔΕΚΟ ΕΘΕΛ ΑΕ ποσό αντίστοιχο από την αποχή τους από την εργασία, και δεν θα πληρωθούν και την στάση εργασίας από το υστέρημα εργοδότη τους - του Έλληνα πολίτη- , τον οποίο τιμωρούν αφήνοντας τον να μετακινείται με τα πόδια (που λεφτά για ταξί αυτήν την εποχή).

4 σχόλια:

gogos είπε...

εδω και χρονια ειναι γνωστο οτι οταν οι εργαζομενοι στην εθελ απεχουν απο την εργασια τους ειτε με σταση ειτε με απεργια δεν πληρωνονται!!στην απεργια δε... δεν παιρνουν ουτε το ενσημο!!στη σταση αφαιρουνται οι ωρες τις οποιες δεν δουλευουν!!οσων αφορα το οικονομικο κομματι αυτα που γραφονται απεχουν πολυ απο την πραγματικοτητα!!δεν ξερω ποσο ειναι ο μεσος ορος των εργαζομενων αυτο που ξερω σαν εργαζομενος στην εταιρεια και συγκεκριμενα απο τη θεση του οδηγου ειναι οτι ο τροπος που προσπαθειτε να χτυπησετε ολοι σας τους εργαζομενους ειναι απαραδεκτος!!ξεκινηστε απο ψηλα και τελος να φτασετε και στον απλο εργαζομενο!!μαθετε απο τους οδηγους την αληθεια και μην βαζετε μπροστα τους υποτιθεμενους εκπροσωπους μας οι οποιοι εχουν τα δικα τους συμφεροντα!!!βρειτε εκκαθαριστικα πραγματικα απο τους νεους οδηγους και δειτε τα πραγματικα ποσα χωρις τα δεδουλευμενα ρεπο!! ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

Λυπαμε που το λεω αλλα ολη σας γινατε παπαγαλακια αυτων που ρημαζουν τη χωρα και δεν καταλαβενεται οτι ετσι καταδικαζετε και τη δικη σας θεση.Χτυπατε τουσ οδηγους οτι περνουν πολλα λεφτα γιατι δεν ζητατε να δειτε μισθολογια ,να δειτε πραγματικα τι περνουν οι οδηγοι...γινατε ολοι παπαγαλακια της συμφορας και δεν καταλαβενεται οτι ο λαος θα πληρωσει παλι το λογαριασμο.

Ανώνυμος είπε...

H προπαγανδα της κυβερνησης και καποιων που εχουν συμφεροντα συνεχιζεται, ακομη και μεσω των μπλοκς, οπως αυτο εδω που θεωρουσα εως τωρα, αξιοπιστο.
Η μισθοδοσια μου(οδηγος ΕΘΕΛ απο το 2004): ιουνιου 840€, ιουλιου 830€, αυγουστου 700€. Δουλευω σε συνθηκες που ενας απλος οδηγος δεν αντεχει ακομη και μια ωρα(οδηγηση στην αθηνα), σαββατοκυριακα, αργιες, νυχτες, φερω ευθυνη μεταφεροντας κοσμο, ακουω παραπονα, βρισιδια και καταρες για λαθη αλλονων, ξεκιναω τη δουλεια μου απο το αμαξοστασιο και σχολαω στην αλλη ακρη της αθηνας και τωρα στηνομαι στο τοιχο για τα πολλα λεφτα που παιρνω.
Μπραβο για το εργο και τη προσφορα σας, οχι μονο στις αστικες συγκοινωνιες αλλα και στο τοπο γενικοτερα...
Θανασης Χ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ !! http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_1637.html