Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΑΝΕΚ και Hellenic Seaways επέστρεψαν στην ΕΕΝ και τίθεται θέμα ΣΣΕ

Νέες εξελίξεις δρομολογούνται στην Ελληνική Ακτοπλοϊα μετά την επιστροφή των ΑΝΕΚ και Hellenic Seaways στην Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (EEN), όσο αφορά τη ΣΣΕ.

Ειδικότερα, χθες στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας όπου αναδείχθηκαν μέλη στο διευρυμένο ΔΣ, εξελέγησαν ο Αντώνης Αγαπητός εκ μέρους της Hellenic Seaways ως Α΄ Αντιπρόεδρος Ακτοπλοΐας και ο Μανώλης Γαλανάκης από την ΑΝΕΚ ως Γ΄ Αντιπρόεδρος Ε/Γ-Ο/Γ εξωτερικού....

Τα δύο στελέχη είχαν αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΝ και την Ένωση την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου του 2010, χωρίς όμως ποτέ να ανακοινώσουν τους λόγους παραίτησής τους.

Οι ΑΝΕΚ και Hellenic Seaways εκπροσωπούν πάνω από το 70% των ψήφων στην ΕΕΝ. Με την επιστροφή των δύο εταιρειών στην Ενωσης , σε συνδυασμό με την αποχώρηση της Aegean Speed Lines από τον ΣΕΕΝ γιατί διαφώνησε με τη σύμβαση που υπέγραψε ο Σύνδεσμος με την ΠΝΟ, τίθετια και πάλι το θέμα ποιός εκπροσωπεί στις διαπραγματεύσεις τον κλάδο της ακτοπλοϊας.

Η ΕΕΝ εκπροσωπεί πλέον και πάλι το μεγαλύτερο μέρος του στόλου.

Η ΣΣΕ που έχει υπογραφεί μεταξύ ΣΕΕΝ και ΠΝΟ για το 2010 και 2011 και η οποία προβλέπει αυξήσεις στις απολαβές των ναυτεργατών 1,5% και 1% αντίστοιχα.

Πηγή : marinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: