Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

AEGEAN WIND - Η άποψη του "Exantas"

Έλαβα σήμερα το παρακάτω e-mail με τις απόψεις του "Exanta" σχετικά με το ατύχημα του AEGEAN WIND και το δημοσιεύω αυτούσιο. Θα ήθελα με την σειρά μου να συλλυπηθώ τις οικογένειες των ναυτικών που χάθηκαν και να ευχηθώ να μην υπάρξουν άλλα ατυχήματα σε Ελληνικό πλοίο. --------------------------------------------- Το μήνυμα του Εxanta έχει ως ακολούθως: Όσοι ασχολούμαστε σοβαρά με την Ναυτιλία είχαμε εγκαίρως διαγνώσει την σημασία και την ανάγκη, ώστε ο Διοικητικός φορέας αυτής να είναι ένα ξεχωριστό και αυτοτελές Υπουργείο, που να λειτουργεί ως ένα ενιαίο και συμπαγές σύνολο και να καλύπτει όλες τις υποδομές και δραστηριότητες της εμπορικής μας ναυτιλίας. Ότι είναι επίσης απολύτως αναγκαίο, το αυτοτελές αυτό Υπουργείο (Εμπορικής Ναυτιλίας), να το λειτουργεί ένα εξίσου ενιαίο και συμπαγές Οργανωμένο σύνολο (σαν το Λιμενικό Σώμα), που να εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και που θα στηρίζει την απαιτουμένη εμπιστοσύνη. Οι αδυναμίες του εκτρώματος που έχει επί του παρόντος δημιουργηθεί θα γίνουν ορατές όταν θα υπάρξει σοβαρό περιστατικό και θα αντιληφθούν οι πειραματιζόμενοι της νέας διακυβέρνησης, την γκάφα τους. Ένα τέτοιο περιστατικό, δυστυχώς, συνέβει εχθές και αναδείχθηκε το μπάχαλο που με τόση απερισκεψία, ακαδημαϊκοί, σύμβουλοι, και άλλοι "δήθεν σχετικοί" με την ναυτιλία, δημιούργησαν. Δεν ισχυριζόμεθα ότι θα άλλαζε το αποτέλεσμα ή θα προλαμβάνετο το ατύχημα. Άλλα όμως που συνέβησαν και για τα οποία σύντομα θα ενημερωθούμε , ανέδειξαν την τραγικότητα της κατάστασης που δημιουγήθηκε με την διάλυση του ΥΕΝ, μάλιστα κύριοι, διάλυση λέγεται αυτό που συντελέστηκε όσο και να ρετουσάρετε τις έννοιες. Θα επανέλθουμε, καθώς το πένθος της ναυτικής οικογένειας δεν επιτρέπει την κριτική, στην παρούσα χρονική στιγμή. Συλλυπούμαστε από βάθους καρδιάς τις οικογένειες των εκλιπόντων ναυτικών μας. Με θαλασσινούς χαιρετισμούς, Exantas ------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: