Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Το θέμα των υψηλών αμοιβών της ΕΡΤ.

Έχω την αίσθηση ότι στους χαλεπούς οικονομικά καιρούς που περνάμε, το θέμα των υψηλών αμοιβών των δημοσιογράφων και των στελεχών της ΕΡΤ προκαλεί το περί χρηστής διοίκησης και περί δικαίου αίσθημα και αποτέλεσε μία ακόμα αφορμή για να διογκώσει το κλίμα αγανάκτησης του Ελληνικού λαού απέναντι στους κάθε λογής κρατούντες. Δεν είναι δυνατόν ο Ελληνικός λαός, μέσω της υποχρεωτικής εισφοράς στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, να πληρώνει τόσους πολλούς στην καλύτερη περίπτωση μη αποδοτικούς, (είναι δεδομένη η χαμηλή τηλεθέαση των εκπομπών της ΕΡΤ), ή ακόμα χειρότερα αργόμισθους κομματικούς και άλλους ημέτερους που δεν έχουν κανένα απολύτως λόγο επαγγελματικής ύπαρξης. Εάν υπάρχει εθνική ανάγκη ύπαρξης κρατικού καναλιού τηλεόρασης, αυτό θα πρέπει να λειτουργεί με χαμηλόμισθους δημοσίους υπαλλήλους για παραγωγή «στεγνών» ειδησεογραφικών εκπομπών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ντοκιμαντέρ χαμηλού κόστους, ώστε απλώς να διατηρείται στον «αέρα». Την στιγμή που υπάρχουν τόσα πολλά ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια που καμιά επιβάρυνση δεν προκαλούν στην τσέπη μας, είναι ακατανόητη η ύπαρξη της ΕΡΤ με την σημερινή της υπόσταση και οι πρόσφατες αποκαλύψεις για υψηλόμισθους δημοσιογράφους και βολεμένα στελέχη προκαλούν τον απλό Έλληνα που πολλές φορές, ακόμα και εργαζόμενος σε δυο «πραγματικές» δουλειές, δυσκολεύεται να τα φέρει βόλτα και να ζήσει αξιοπρεπώς την οικογένεια του. Ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ, καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το υστέρημα των Ελλήνων και για αυτό οι εργαζόμενοι της θα έπρεπε να ακολουθούν τα μισθολογικά κλιμάκια των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων. Όλοι περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου να τονώσει το περί δικαίου αίσθημα της κοινής γνώμης αλλά και των νέων -κυρίως- ανθρώπων, φροντίζοντας να διορθωθεί άμεσα αυτός ο παραλογισμός σπατάλης τον λογαριασμό του οποίου καλούνται να πληρώνουν σε μηνιαία βάση όλοι οι Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: