Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Ο δογματικός συνδικαλισμός είναι σε αδιέξοδο.

Είναι ανόητο να αφήνεις μια πόλη στα σκουπίδια Χριστουγεννιάτικα, με κύριο αίτημα σε πια διεύθυνση θα ανήκουν διοικητικά και πως θα επανδρωθούν οργανικά «τα γραφεία οδοσάρωσης» του δήμου. Εάν αυτά είναι τα κύρια αιτήματα των εργαζομένων του δήμου και για αυτό οι πολίτες του Πειραιά πρέπει να είναι χρονιάρες μέρες σε ομηρεία κάνοντας τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους δίπλα σε τόνους σκουπιδιών, τότε δυστυχώς «επτωχεύσαμεν» αγαπητοί κύριοι. Ανεξάρτητα από το θέμα των εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου Πειραιά , είναι γεγονός ότι ο δογματικός συνδικαλισμός είναι σε αδιέξοδο. Οι εργαζόμενοι έχοντας κρίση, γνώση και άποψη, «εγκαταλείπουν» μαζικά τις τάξεις του «στρατευμένου», δογματικού συνδικαλισμού, και για αυτό οι επαγγελματίες-δογματικοί συνδικαλιστές βλέποντας την δύναμη και την επιρροή τους να συρρικνώνεται αναγκάζονται σε ενέργειες και δράσεις που στρέφονται ενάντια στο κοινωνικό σύνολο. Δυστυχώς ή ευτυχώς για τους επαγγελματίες συνδικαλιστές, οι εργαζόμενοι σήμερα είναι ενημερωμένοι και δεν τους ακολουθούν τυφλά σε ακραίες και δογματικές ενέργειες, που μόνο σκοπό έχουν να βοηθήσουν την επαγγελματική ανέλιξη των επαγγελματιών εργατοπατέρων ώστε μελλοντικά να διασφαλίσουν μια θέση βουλευτή ή ευρωβουλευτή. Ας σοβαρευτούμε παιδιά. Ας προσπαθήσουμε να γίνουμε άνθρωποι που σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας. Ας σταματήσουμε στο όνομα ενός άκρατου, ανόητου, και παλαιοκομματικού συντεχνιακού πνεύματος να καταστρέφουμε ότι ακόμα απέμεινε όρθιο σε αυτήν την όμορφη χώρα. Ξημερώνει σε λίγο και εγώ κουράστηκα. Πάω για ύπνο. Καλή Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: