Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Βαθιά θλίψη για το θάνατο των δύο φοιτητών


Συγκλονισμένη παραμένει η κοινή  γνώμη τρία και πλέον 24ωρα μετά το χαμό των δύο νεαρών φοιτητών στη Λάρισα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η υγεία των δυο από τους τρείς φοιτητές που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Λάρισας μετά το τραγικό περιστατικό με το αυτοσχέδιο μαγκάλι την περασμένη Πέμπτη που κόστισε τη ζωή σε δύο νέα παιδιά.....

Συγκεκριμένα από τους δύο που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ο ένας αποσωλήνωθηκε και έχει επαφή με το περιβάλλον και ο άλλος, που από τη αρχή ήταν σε πιο ελαφριά κατάσταση -ήταν με μάσκα οξυγόνου- είχε ήδη επαφή και με τους οικείους του και εντός της ημέρας αναμένεται να βγει και από την εντατική και να συνεχίσει τη νοσηλεία του στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου.

Στάσιμη και κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση του τρίτου φοιτητή που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ΚΑΙ παραμένει διασωληνωμένος.

Οι γιατροί εκτιμούν πως τα επόμενα  δύο εικοσιτετράωρα θα είναι και  τα πλέον κρίσιμα αφού θα φανεί  εάν και σε ποιο βαθμό έχουν προκληθεί προβλήματα στην εγκεφαλική λειτουργία των  φοιτητών. 

Εν τω μεταξύ εντονότατες ήταν οι αντιδράσεις για την ανείπωτη τραγωδία. Μετά τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας στη Λάρισα, τα προηγούμενα βράδια, χθες πλήθος λαού, αλλά και συντονισμένα εκπαιδευτικοί και φοιτητές βγήκαν στους δρόμους σε Αθήνα, Κρήτη και Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι για την ανέχεια στην οποία έχουν εξαναγκάσει τους Έλληνες τα μέτρα λιτότητας, με αποτέλεσμα ακόμη και τραγικά συμβάντα, όπως το θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα, από αναθυμιάσεις από μαγκάλι που έβαλαν μέσα στο σπίτι για να ζεσταθούν.  Η ΟΛΜΕ πρωτοστάτησε στην κινητοποίηση στην Αθήνα ζητώντας, μεταξύ άλλων, την επίλυση των προβλημάτων των μαθητών, τονίζοντας ότι τα περισσότερα σχολεία έχουν μείνει χωρίς πετρέλαιο, χωρίς χρήματα στα ταμεία των επιτροπών τους, χωρίς δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές, ενώ πολλοί μαθητές αντιμετωπίζουν και προβλήματα σίτισης.

Έξω από τη Βουλή φοιτητές ανήρτησαν  πανό διαμαρτυρίας με αφορμή το θάνατο των δύο  φοιτητών στη Λάρισα.

Την ίδια ώρα στη Λάρισα, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας ανέλαβε τα έξοδα μεταφοράς των σωρών των δύο άτυχων φοιτητών του ΤΕΙ στους τόπους καταγωγής τους, ενώ το Σάββατο οι δημοτικοί σύμβουλοι συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας. Με αφορμή την τραγωδία που χτύπησε την πόλη και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας διοργάνωσε πορεία διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης . 

Παράλληλα πληθώρα ανακοινώσεων διαμαρτυρίας εκδόθηκαν από φορείς της πόλης. 

Και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά από τον υπουργό Οικονομικών αλλαγή της πολιτικής, «που έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας», προκειμένου, όπως σημειώνει, να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να αγοράσουν φθηνό πετρέλαιο για να ζεσταθούν, ώστε να μην καταφεύγουν σε άλλες «λύσεις», φθηνές αλλά και ανθρωποκτόνες.

Πηγή : http://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: