Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Οι «χρυσές εποχές» του ΣΥΡΙΖΑ


Η προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή εξελίχθηκε όπως ακριβώς την περιμέναμε. Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα προβλήματα των αγροτών πέρασε σε δεύτερο πλάνο και η αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών επικεντρώθηκε φυσικά στην οικονομία, το μνημόνιο και τις επενδύσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μόνη που ασχολήθηκε σοβαρά, εκ μέρους της αντιπολίτευσης, για τα αγροτικά προβλήματα ήταν η Αλέκα Παπαρήγα....

Στην ουσία της συζήτησης όμως είδαμε τον Αλέξη Τσίπρα να προσπαθεί να «χτυπήσει» την κυβέρνηση για τις επενδύσεις που φέρνει στην Ελλάδα και να τα «ρίχνει» σε κολλητούς και διαπλεκόμενους αυτών που κυβερνούν για άλλη μια φορά. 
Παλιά καραμέλα αλλά πιάνει σε συγκεκριμένο ακροατήριο, κυρίως σε αυτούς που πιστεύουν στους ψεκασμούς και ότι μας συντονίζουν μυστικές δυνάμεις.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε κάπως πιο ήρεμα στην πρώτη του τοποθέτηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επιλέγει τελικά να απαντήσει σε όσα είχε πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λίγο νωρίτερα.
Τα «επικίνδυνα» γεγονότα από κουκουλοφόρους των προηγούμενων ημερών στις Σκουριές Χαλκιδικής κυριάρχησαν στις ομιλίες Σαμαρά και Τσίπρα.
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε μια συζήτηση στη Βουλή για τα προβλήματα του αγροτικού πληθυσμού αλλά οδήγησε τους υπόλοιπους σε μια εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση που δεν ήταν και πολύ έτοιμος. Όταν αποφασίζεις να φωνάξεις και να επιτεθείς στην κυβέρνηση, κυρίως στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο πρέπει να είσαι πολύ καλά προετοιμασμένος. Ο κ. Τσίπρας λοιπόν δεν ήταν.
Με «φωτοβολίδες» και καταγγελίες στον αέρα για όλους και για όλα δεν κερδίζεις τίποτα.
Οι επενδυτές πρέπει να έρθουν. Το ξέρουν όλοι και συμφωνούν όλοι.
Την καχυποψία της αντιπολίτευσης μπορούμε να την κατανοήσουμε αλλά δεν κατανοούμε την αντίδραση πριν καν έρθουν οι επενδύσεις.
Μπορεί λοιπόν ο κανόνας να είναι ότι μια ανύπαρκτη είδηση κάνει πάντα μεγαλύτερο θόρυβο από μια αληθινή είδηση αλλά ίσως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.
Όπως επίσης δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να υπόσχεσαι στον ελληνικό λαό κατώτατο μισθό στα 750 ευρώ! Αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές…Τις «χρυσές εποχές» που μας έφεραν μέχρι εδώ.

 Αρθρο Του Γιάννη Κολοκυθά

Πηγή :  http://www.koolnews.gr/egrapsan/oi-xryses-epoxes-tou-syriza/#sthash.7sC2Uh2P.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: