Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Σαμαράς: Δεν μπορεί να πεθαίνει κόσμος ψάχνοντας κρεβάτι στη ΜΕΘ - Προτεραιότητα η στελέχωση Εντατικών και των μονάδων υγείας στο Αιγαίο


«Δεν αντέχω στη σκέψη ότι μπορεί να πεθαίνει κόσμος επειδή δεν μπορεί να βρει κρεβάτι εντατικής». Την αγωνία του για τις συνέπειες που συνεπάγεται η έλλειψη νοσηλευτών από τα δημόσια νοσοκομεία και δη τις ειδικές μονάδες όπως είναι αυτές της Εντατικής Θεραπείας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας το βράδυ της Τετάρτης.....

Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου άρχισε λίγο μετά τις 7 μ.μ. με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας κ. Αντρέα Λυκουρέντζου, του αναπληρωτή υπουργού κ. Μάριου Σαλμά, της υφυπουργού κυρίας Φωτεινής Σκοπούλη, της γενικής γραμματέως Δημόσιας Υγείας κυρίας Χριστίνας Παπανικολάου και του γενικού γραμματέα Υγείας κ.Πελοπίδα Καλλίρη.

Ο Πρωθυπουργός φέρεται να έθεσε ως προτεραιότητα τη στελέχωση με προσωπικό των μονάδων υγείας των νησιών του Αιγαίου και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Σε ό,τι αφορά τις μνημονιακές υποχρεώσεις του υπουργείου Υγείας (έκδοση νέου δελτίου τιμών φαρμάκων, τήρηση προϋπολογισμών για τη λειτουργία των νοσοκομείων), ο Πρωθυπουργός διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίησή τους.

Πηγή : http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: