Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Προκλητικό εξώφυλλο του Unfollow – Εμφανίζει άγρια ξυλοκοπημένο τον Σαμαρά


Έντονες αντιδράσεις στον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας έχει προκαλέσει το προκλητικό εξώφυλλο του περιοδικού Unfollow, στο οποίο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζεται ξυλοκοπημένος.
Στο μακροσκελές δημοσίευμα ο συντάκτης του περιοδικού επιτείθεται στον κ. Σαμαρά ως προς το θέμα των «βασανιστηρίων» που υφίστανται πολίτες από τις αστυνομικές αρχές....

«Βασανίζετε ανθρώπους κύριε πρωθυπουργέ. Ότι άλλο κι αν συμβαίνει, όποια οικονομική και κοινωνική κρίση, πολιτικός αγώνας ή εθνικό επείγον, τίποτε, μα τίποτε απολύτως δεν βαραίνει περισσότερο από τα βασανιστήρια. Σε μια δημοκρατική πολιτεία, σε ένα κράτος δικαίου, βασανίζετε ανθρώπους. Σταματήστε» αναφέρει το δημοσίευμα το οποίο απευθύνεται στον Αντώνη Σαμαρά.
«Τα βασανιστήρια δεν πρέπει να ενταχθούν σε καμία ανάλυση, σε καμία αντίληψη στρατηγικής, είτε την πούμε έντασης είτε κάτι άλλο. Πρέπει να αρνηθούμε ότι είναι με κάποιο τρόπο εξηγήσιμα» συνεχίζει ο αρθρογράφος ο ο οποίος αναφέρεται εκτενώς στη σύλληψη των νεαρών στο Βελβεντό Κοζάνης και στο αποτυχημένο photoshop της ΕΛΑΣ. Μάλιστα τονίζει χαρακτηριστικά πως «οι συλληφθέντες βασανίστηκαν, το ξέρετε, όλοι το ξέρουμε. Κύριε πρωθυπουργέ, πόσο πιο καθαρά να ειπωθεί; Βασανίζετε κόσμο, η Ελληνική Αστυνομία είναι βασανιστές».
Στο δημοσίευμα παράλληλα γίνεται και επίθεση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζοντας πως «ο κ. Δένδιας, κάθε φορά που ρωτούσαμε για όλα τούτα, τα διέψευδε με ελαφρότητα. Όταν επιμείναμε με πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις για τα μία ή την άλλη διαδικασία που ακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ. μας απάντησε πως ο ίδιος δεν έχει κανένα λόγο να γνωρίζει πως γίνεται η δουλεία, πως είναι απλός πολιτικός προϊστάμενος».
Η συνέχεια του άρθρου είναι πιο επιθετική: « Όχι, αυτή η γελοία και προσβλητική για κάθε δημοκράτη στάση του υπουργού καθίσταται εφικτή μόνο επειδή η ελληνική πολιτεία επιτρέπει τα βασανιστήρια. Η πολιτική επιλογή σας είναι να βασανίζονται άνθρωποι. Εσείς μπορείτε να σταματήσετε τα βασανιστήρια και δεν το κάνετε.  Βασανίζετε. Σταματήστε».
Άμεση ήταν η αντίδραση του συμβούλου του πρωθυπουργού Γιώργου Μουρούτη ο οποίοςζητά την επέμβαση της ΕΣΗΕΑ.
«Ρωτώ για τον ρόλο της ακροαριστερής ηγεσίας της ΕΣΗΕΑ… Περιμένω την αντίδρασή της!», ανέφερε μέσω Twitter ο κ. Μουρούτης.

Πηγή http://www.koolnews.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: