Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ο Τσίπρας «αποθεώνει» τον Κωνσταντίνο Καραμανλή


Στην «ιδιαίτερη ανησυχία του κ. Σαμαρά» αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ το θόρυβο για τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Πηγές του κόμματος τονίζουν ότι, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση, ο κ. Τσίπρας θα αναπτύξει τις θέσεις και τις προτάσεις της Αριστεράς....
Ταυτόχρονα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως «είναι προφανές ότι η παρουσία του Αλ. Τσίπρα σε αυτήν την εκδήλωση δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία στον κ. Α. Σαμαρά, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έκανε τα πάντα για την αποτρέψει ή και να την υποβαθμίσει».

Ίσως αυτό που ενοχλεί τον κ. Σαμαρά, προσθέτουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι καίριες επισημάνσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ότι τα ακροδεξιά χαρακτηριστικά που ο ίδιος και οι συνεργάτες του προσδίδουν στη ΝΔ απέχουν πολύ από τη φυσιογνωμία που είχε επιλέξει ο ιδρυτής της, καθώς και οι διαφωνίες στο ίδιο το κόμμα της ΝΔ επί αυτής της ιδεολογικής μετάλλαξης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί κάτι το καινοφανές τη συμμετοχή του κ. Τσίπρα σε εκδήλωση ιδρύματος άλλου κόμματος, υποστηρίζοντας: «Ο πολιτικός πολιτισμός της Αριστεράς επιβάλλει σεβασμό προς τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα πρόσωπο, όπως ο Κ. Καραμανλής που, αντίθετα με την προδικτατορική περίοδο, μετά τη Χούντα διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στην εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η Αριστερά ιστορικά βρέθηκε απέναντί του με διαφορετικές προτάσεις και θέσεις».

Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Τσίπρας θα αναπτύξει τις θέσεις της Αριστεράς για την ανάγκη μιας πολιτικής στον αντίποδα του αποδεδειγμένα αποτυχημένου Μνημονίου, για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους απέναντι στην καταστροφική μανία των αγορών.

Με αυτήν την έννοια, εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνεται ακόμη και σε πολίτες που μέχρι σήμερα επιλέγουν να εκπροσωπούνται πολιτικά από τη ΝΔ.

Πηγή : http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: