Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

«Φυλακισμένος από τη νέα σύζυγό του ο πατέρας μας» λένε οι γιοι του Χέλμουτ Κολ


Οι δύο γιοι του πρώην Καγκελάριου της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, εξέφρασαν δημοσίως τη δυσφορία τους, επειδή, όπως είπαν, η κατά αρκετά χρόνια νεότερη σύζυγος του πατέρα τους δεν τους αφήνει να τον επισκεφθούν και τον «κρατά φυλακισμένο».

Ο Βάλτερ και ο Πέτερ Κολ κατηγόρησαν την Μάικε Κολ-Ρίχτερ ότι ελέγχει σε τέτοιο βαθμό τη ζωή του 82χρονου πολιτική, ώστε γράφει τα γράμματά του και αποφασίζει εκείνη για το ποιος μπορεί να τον επισκεφτεί και πότε.... 

Σύμφωνα με τους ίδιους, έχει εμποδίσει δύο από τους στενότερους συνεργάτες του πάλαι ποτέ παντοδύναμου γερμανού πολιτικού να τον επισκέπτονται, ανάμεσά τους τον πρώην σοφέρ του και τον φωτογράφο του.

«Επιλέγει να τον κρατήσει "φυλακισμένο" στο διαμέρισμα, όπου ζουν» αναφέρουν σε εισαγωγή 27 σελίδων σε βιβλίο για τη Χάνελορε Κολ, τη μητέρα τους, που έθεσε τέλος στη ζωή της το 2001, εξαιτίας της κακής κατάστασης της υγείας της.

Το βιβλίο «Χανελόρε Κολ: Η ζωή της» επανεκδίδεται με την αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη γέννησή της, στις 7 Μαρτίου.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα The Guardian, η Γερμανία παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις αποκαλύψεις.

«Θέλαμε να μαθευτεί η τραγική πτώση του πατέρα μας, καθώς και οι λεπτομέρειες της συνεχώς αυξανόμενης απώλειας ελέγχου που έχει στη ζωή του» ανέφεραν τα δύο αδέλφια, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή πριν από μερικές ημέρες.

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον πατέρα του, ο Πήτερ Κολ δήλωσε ότι πληγώθηκε από το γεγονός πως διάβασε για τον γάμο του Χέλμουτ Κολ με τη Ρίχτερ στην ταμπλόιντ Bild, τον Μάιο του 2008.

Ο Πήτερ σχεδόν δάκρυσε καθώς αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό: τον Μάιο του 2011 -τελευταία φορά που είδε τον πατέρα του- πήγε μαζί με την κόρη του να τον επισκεφθεί στο σπίτι του στο Όγκερσαϊμ της νοτιο-δυτικής Γερμανίας.

«Την πόρτα άνοιξε αγανακτισμένη η Μάικε Ρίχτερ» είπε. «Μου έκανε νόημα να περάσω στο σαλόνι, όπου ο πατέρας μου καθόταν στην αναπηρική του πολυθρόνα, πολύ χαρούμενος που έβλεπε την κόρη μου ξανά. Της κράτησε το χέρι και μετά, ύστερα από δέκα λεπτά, είπε: "Είναι καλύτερα να φύγετε, αλλιώς θα βρω ξανά τον μπελά μου» πρόσθεσε ο μικρότερος γιος του Χέλμουτ Κολ.

Το περιοδικό Spiegel αποκάλεσε πρόσφατα την 49χρονη Κολ-Ρίχτερ «Λαίδη Μακμπέθ του Όγκερσαϊμ». 

«Είναι ο κλειδοκράτωρ, το πρόσωπο που ελέγχει τα λόγια του. Αποφασίζει για το ποιος μπαίνει μέσα και ποιος μένει απ' έξω» έγραφε το άρθρο.

Τα δύο αδέλφια περιγράφουν πως η χαρά τους που ο πατέρας τους γνώρισε μια γυναίκα μετατράπηκε σε «αίσθημα ναυτίας» όταν είδαν τον «άρρωστο βαθμό» στον οποίο τον ειδωλοποιούσε.

Ο Πήτερ θυμάται την πρώτη φορά που μπήκαν στο διαμέρισμά της, το 2005. 

«Βρέθηκα σε ένα είδος μουσείου για τον Χέλμουτ Κολ. Όπου κοιτούσε κάποιος υπήρχαν φωτογραφίες του Χέλμουτ Κολ. Υπήρχαν φωτογραφίες των δυο τους, φωτογραφίες εκείνου με άλλους, αναμνηστικά από εκλογικές αναμετρήσεις, ένα γράμμα του ιδίου με την υπογραφή του προστατευμένο πίσω από τζάμι και άλλα αντικείμενα του Χέλμουτ Κολ» λέει, τονίζοντας ότι το σκηνικό τον παρέπεμψε περισσότερο σε κάποιον που θα παρακολουθούσε κρυφά τον πατέρα του.

Συνεργάτης του πατέρα του τούς έχει αποκαλύψει ότι η σχέση του με την Κολ-Ρίχτερ είχε ξεκινήσει μετά το 1995, οπότε η σύζυγος του Χ.Κολ, Χανελόρε, ήταν ακόμα ζωντανή.

Αλλά ούτε η 49χρονη Κολ-Ρίχτερ έχει κάνει προσπάθειες να γίνει αγαπητή στους Γερμανούς. Μάλλον το αντίθετο. 

Όπως αναφέρει ο Guardian δεν έχει διστάσει να εμφανιστεί δημοσίως με ρούχα της Χανελόρε, την οποία οι Γερμανοί λάτρευαν.

Ακόμα και πολιτικοί αναλυτές έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την κατάσταση κάτω από την οποία ζει ο πρώην ισχυρός άνδρας της Γερμανίας. 

Όσο για τον ίδιο; Φέρεται να είπε στον Ντιρκ Μετς, πολιτικό του CDU και στενό του φίλο -από τους λίγους που ακόμα τον επισκέπτονται- ότι «χωρίς αυτήν δεν θα ήμουν πουθενά».

Πηγή :http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: