Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Βουλιάζει η Ελληνική ακτοπλοΐα - Βοηθήστε την


Με σωρεία λανθασμένων επιχειρηματικών επιλογών, με τεράστιες ζημιές στα οικονομικά τους αποτελέσματα, με τις στρόφιγγες στην κάνουλα του τραπεζικού δανεισμού κλειστές, με την ναυλαγορά και τις αγοροπωλησίες πλοίων στα απόλυτα χαμηλά, με το κόστος των καυσίμων στα ύψη και με απλήρωτα τα πληρώματα και τους υπαλλήλους τους, οι περισσότερες από τις Ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες  βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας....


Η αγορά της Αδριατικής, όπου είναι πλέον εμφανής η κυριαρχία των Ιταλών, ήδη χάθηκε για τους Έλληνες ακτοπλόους και στην αγορά του Αιγαίου ετοιμάζεται επέλαση Τουρκικών συμφερόντων.

Οι Έλληνες ακτοπλόοι   -εγκλωβισμένοι στον Ελληνικό μικρόκοσμο μιας κατεστραμμένης οικονομίας, με την κρατική συνδρομή απούσα και με την κυρίαρχη, (κομματικά ελεγχόμενη από την αριστερά),  ναυτεργατική  συντεχνία να «αγωνίζεται» με όλο και πιο εξωπραγματικές απαιτήσεις-      απλώς βλέπουν «τα πλοία να περνούν» και περιμένουν μοιρολατρικά την επόμενη που ίσως να είναι και η τελευταία ημέρα.

Νομίζω ότι ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς πρέπει να ενσκήψει και σε αυτό το θέμα και με την ουσιαστική του παρέμβαση να δώσει το φιλί της ζωής στην Ελληνική ακτοπλοΐα «πείθοντας» τόσο τις τράπεζες όσο και τους Έλληνες, ακόμα κραταιούς, επιχειρηματίες να επενδύσουν στον κλάδο της ακτοπλοΐας.

Είναι μονόδρομος και εθνική ανάγκη να παραμείνει η ακτοπλοΐα του αρχιπελάγους σε Ελληνικά χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: