Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Πτώση 25% στα έσοδα από τον τουρισμό την τελευταία διετία

Κατά 25% περίπου υποχώρησαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις την τελευταία διετία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από κατοίκους εξωτερικού υποχώρησαν στα 2,78 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο, καταγράφοντας πτώση 11,9% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι και 23,3% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2008.

«Ο χειρότερος μήνας του καλοκαιριού προβλέπεται ότι είναι ο Ιούνιος. Εκεί πληρώσαμε τα γεγονότα του Μαΐου, τις πορείες, τους θανάτους και την κακή δημοσιότητα που ακολούθησε» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιώργος Δρακόπουλος.
Επισήμανε πάντως πως υπάρχουν ενδείξεις για βελτίωση της κατάστασης, καθώς η μείωση των αφίξεων των τουριστών ήταν πιο συγκρατημένη τον Ιούλιο και διαμορφώθηκε στο 1,3% σε σχέση με την πτώση 5,5-6% που υπήρξε τον Μάιο. Για τον Αύγουστο, προέβλεψε ότι οι αφίξεις θα διατηρηθούν στα ίδια ή ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.
«Δεν θα περάσουμε φυσικά σε θετικό έδαφος, αλλά η πτώση των εσόδων δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 10%» σημείωσε.

Τα στοιχεία της ΤτΕ έδειξαν επίσης ότι οι Έλληνες ξόδεψαν λιγότερο για ταξίδια στο εξωτερικό φέτος. Οι ταξιδιωτικές δαπάνες υποχώρησαν 10,5% το πρώτο εξάμηνο σε ετήσια βάση και 20,4% την τελευταία διετία.

Πηγή : naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: