Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Πόλεμος για τη ΔΕΗ

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται κυβέρνηση και συνδικαλιστές με αφορμή τις πιέσεις της τρόικας για απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας μέχρι το τέλος του χρόνου και για πώληση μονάδων παραγωγής της ΔΕΗ.
Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ θεωρούν αιτία πολέμου την υιοθέτηση της πρότασης της τρόικας και προειδοποιούν ότι το Φθινόπωρο θα κατεβάσουν τους διακόπτες.
Η κυβέρνηση αν και αρχικά κρατούσε αμυντική στάση, τώρα φαίνεται διατεθειμένη να συγκρουστεί και να προχωρήσει στο θέμα της απελευθέρωσης.

Σήμερα συγκαλείται ειδική κυβερνητική σύσκεψη στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου.

Σύμφωνα με όσα έλεγε ανώτατη κυβερνητική πηγή, η απόσταση μεταξύ του τρόπου με τον οποίο προσεγγίζει το θέμα η κυβέρνηση και εκείνου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είναι πολύ μεγάλη.
"Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ δεν έχουν αντιληφθεί τί πρέπει να γίνει", ήταν ένα από τα σχόλια της πηγής, η οποία έκανε, επίσης, λόγο και για "τελειωμένες νοοτροπίες".
Kαι κάνοντας σαφέστερες τις κυβερνητικές προθέσεις είπε ότι δεν συζητάμε το "αν", αλλά το "πως".
Η τακτική της κυβέρνησης, όπως εξήγησε, είναι ένα "μίγμα διαβούλευσης και αποφασιστικότητας", με στόχο την ανεύρεση της καλύτερης λύσης.

Πηγή : http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: