Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Απεβίωσε ο Δημήτριος Ιωαννίδης.

Απεβίωσε, χθες, σε ηλικία 87 ετών ο Δημήτριος Ιωαννίδης ένας εκ των τελευταίων επιζώντων πρωτεργατών της επτάχρονης χούντας.

Αν μη τι άλλο θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι πιστός στις όποιες «αρχές» του, πέθανε στην φυλακή πληρώνοντας για τα λάθη του και αρνούμενος να υποβάλλει αίτηση χάριτος για να αποφυλακιστεί.

Μπορεί αυτή ακριβώς η άρνηση του συγκεκριμένου να ζητήσει χάρη και να προτιμήσει να πεθάνει στην φυλακή να του προσδίδει τον χαρακτηρισμό του αμετανόητου, αλλά συγκρινόμενη με αρκετούς από τους κλέφτες και ανέντιμους πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής της χώρας, η στάση του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί στάση «ευθύνης» και αντρίκια στάση ζωής (δεν είμαι χουντικός αλλά πολύ πιο δημοκράτης από πολλούς δήθεν δημοκράτες και παρακαλώ ας μην βιαστούν να με πετροβολήσουν οι κάθε λογής όψιμοι «δημοκράτες» για αυτές μου τις απόψεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια: