Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Τράπεζα Πειραιώς: Ζημίες 20 εκατ. ευρώ το 2010.

Zημίες ύψους 20 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς [BOPr.AT] για τη χρήση 2010 εξαιτίας των υψηλών προβλέψεων και της αναιμικής πιστωτικής επέκτασης.

Το αποτέλεσμα, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η επιβάρυνση της έκτακτης εισφοράς ύψους 24,3 εκατ. ευρώ, ήταν ελαφρά καλύτερο των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ζημίες 26,8 εκατ. ευρώ.....

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 11 εκατ. ευρώ, τα κέρδη μετά από φόρους σε 4 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ προβλέψεων και χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων σημείωσαν άνοδο 2% και ανήλθαν σε 611 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, τα καθαρά έσοδα τόκων σημείωσαν αύξηση 9% στα 1,21 δισ. ευρώ, ενώ οι προβλέψεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 22% στα 601 εκατ. ευρώ.
Οι καταθέσεις στο τέλος του Δεκεμβρίου 2010 διαμορφώθηκαν σε 30,0 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 2% σε ετήσια βάση. Ο δείκτης «δανείων προς καταθέσεις» χωρίς τα «αυτοχρηματοδοτούμενα δάνεια» διαμορφώθηκε στο 107%, όπως και ένα χρόνο πριν.
Tα δάνεια μετά από προβλέψεις παρέμειναν αμετάβλητα σε ετήσια βάση στα 37,6 δισ. ευρώ. Αναλυτικότερα, στην Ελλάδα ανήλθαν σε 29,7 δισ. ευρώ (+1% σε ετήσια βάση), ενώ στο εξωτερικό υποχώρησαν στα 7,9 δισ. ευρώ (-5% σε ετήσια βάση).
Ο δείκτης των δανείων του Ομίλου σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών προς το σύνολο των δανείων διαμορφώθηκε στο 7,6% την 31.12.10 από 6,8% την30.09.10. Σύμφωνα με την Τράπεζα Πειράιώς, η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από το επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο, καθώς οι επιχειρήσεις πλήττονται ιδιαίτερα από τη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας και τη στενότητα σε επίπεδο ρευστότητας.

Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων του Ομίλου στο τέλος Δεκεμβρίου 2010 διαμορφώθηκε στα 4,0 δισ. ευρώ (pro-forma για την ΑΜΚ ύψους 0,8 δισ. ευρώ που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο 2011). Τα ίδια κεφάλαια των μετόχων (χωρίς τις προνομιούχες μετοχές του Ελληνικού Δημοσίου) διαμορφώθηκαν στα 3,5 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Στο τέλος Δεκεμβρίου 2010 ο pro-forma συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώθηκε στο 11,2% με το δείκτη Tier I στο 10,4%. Ο δείκτης κύριων βασικών ιδίων κεφαλαίων (Core Tier Ι) χωρίς τις προνομιούχες μετοχές και αφαιρουμένων των άυλων στοιχείων από τα υβριδικά διαμορφώθηκε σε 9,5% αντίστοιχα. Mε βάση το διεθνή τρόπο υπολογισμού του Equity Tier I (χωρίς υβριδικά και προνομιούχες μετοχές), ο pro-forma δείκτης ήταν στο 9,1%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: