Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

"Αν δεν βρει λύσεις η ΕΕ, χαθήκαμε"

Αν δεν βρει λύσεις η Ευρώπη... χαθήκαμε", δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντησή του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, ο οποίος τον επισκέφτηκε με αφορμή τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από τη πλευρά του, ο Προβόπουλος απάντησε ότι "η Ελλάδα έχει τα δικά της προβλήματα και τα δικά της προβλήματα, τα ελληνικά, μένουν σε μας τους Έλληνες να τα λύσουμε"....

Πρόσθεσε ότι δεν είναι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων και, απαντώντας σε σχόλιο του κ. Παπούλια ότι η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρώπης, επέμεινε λέγοντας:
"Εμείς οι Έλληνες πολλές φορές αναζητούμε τον από μηχανής Θεό, ο οποίος θα υποκαταστήσει τις δικές μας προσπάθειες. Η δουλειά πρέπει να γίνει εδώ, στην Ελλάδα και επικουρικά βεβαίως μπορεί να έρθει και η βοήθεια στο πλαίσιο της αναζήτησης μιας πρόσφορης λύσης που θα αφορά το μέλλον της Ευρώπης. Τα προβλήματα είναι δικά μας και θα τα λύσουμε εδώ, όχι στις Βρυξέλλες".

Ο κ. Προβόπουλος προέβλεψε ακόμη ότι το 2011 θα είναι χρονιά συγχωνεύσεων και συνεργασιών για τις ελληνικές τράπεζες.

Σε ερώτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας σχετικώς με το μέλλον των ελληνικών τραπεζών, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σημείωσε ότι οι τράπεζες βρίσκονται σε "εξαιρετικά κρίσιμη καμπή εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης" και προέβλεψε ότι εντός του έτους θα πραγματοποιηθούν συγχωνεύσεις και συνεργασίες στον τραπεζικό τομέα.

"Γιατί παλινωδούν;" ρώτησε ο κ. Παπούλιας, για να απαντήσει ο κ. Προβόπουλος: "Αυτό είναι και δική μου κριτική, αλλά πιστεύω ότι δεν θα καθυστερήσουν για πολύ. Οι εξελίξεις είναι τέτοιες που θα τις οδηγήσουν προς συνεργασίες".

Πηγή : news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: