Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

«Βοηθάμε αλλά δεν συμμετέχουμε στην επιχείρηση κατά του Καντάφι»

Η Ελλάδα παρέχει επικουρική υποστήριξη και δεν συμμετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, επανάλαβε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ενημερώνοντας τη Βουλή για τις εξελίξεις.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε θέμα εθνικής σημασίας την κατάσταση στη Λιβύη και τόνισε ότι η χώρα μας τηρεί στάση υπευθυνότητας.....
Ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε πως οι ενέργειες του καθεστώτος Καντάφι υποχρέωσαν τη διεθνή κοινότητα να λάβει αποφάσεις, καθώς δεν σεβάστηκε τη διεθνή νομιμότητα, ενώ τόνισε πως η απόφαση που ελήφθη είναι απολύτως συμβατή με το διεθνές δίκαιο και πρόκειται για απόφαση του ΟΗΕ.
Πρόσθεσε πως η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν μιλά για χερσαίες δυνάμεις ούτε για διαμελισμό της Λιβύης, επισημαίνοντας ότι αποκλειστικός στόχος ειναι η προστασία των αμάχων και η παύση της βίας ώστε να δρομολογηθουν πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.
O Πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως η χώρα μας έχει κάθε λόγο να θέλει να δει μια διπλωματική ειρηνική λύση και είναι έτοιμη να συνδράμει σε αυτή την κατεύθυνση ενεργά.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα ορθά στηρίζει την εφαρμογή του ψηφίσματος του ΟΗΕ και παρέχει διευκολύνσεις υποστηρικτικού χαρακτήρα στις συμμαχικές δυνάμεις».
Τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα ενεργεί ως χώρα, παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι το ρόλο αυτό οφείλει να τον διεκδικεί συνεχώς.
Υπογράμμισε επίσης πως οφείλουμε να προστατεύσουμε τον ελληνικό τουρισμό, αλλά και τη χώρα μας από τη μεταναστευτική απειλή και να μην αφήσουμε αναξιοποίητη καμία ευκαιρία, διότι οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε είναι πολύ σημαντικές.
Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε πως η διεθνής κοινότητα καθυστέρησε στη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων, ενώ σημείωσε πως απαιτείται συγκροτημένο, ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης.

Την αντίθεσή της στην επέμβαση των διεθνών δυνάμεων στη Λιβύη εξέφρασε και πάλι η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επιτιθέμενη στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό προσωπικά.
Όπως ανέφερε μιλώντας στη Βουλή, γίνεται πόλεμος σε βάρος ενός λαού, ενώ απέρριψε τη διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι στην απόφαση του ΟΗΕ δεν γίνεται λόγος για διαμελισμό της Λιβύης: Οι πόλεμοι είτε προσταρτούν ειτε κατακερματίζουν ».

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην επέμβαση των διεθνών δυνάμεων αλλά και στην εμπλοκή της Ελλάδας εξέφρασε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του πολιτικού σχηματισμού Αλέξης Τσίπρας.
Μιλώντας στη Βουλή, σημείωσε πως «έχουμε πικρή πείρα από τις δήθεν ανθρωπιστικές επεμβάσεις των προθύμων της Δύσης, σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ και Αφγανιστάν».

Πηγή : tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: