Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Δεν πειράχθηκε το κέλυφος του αντιδραστήρα

Καθησυχαστική εμφανίζεται η υπηρεσία πυρηνικής και βιομηχανικής ασφάλειας της Ιαπωνίας μετά την έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα 1, εκτιμώντας ότι είναι μικρές οι πιθανότητες να υπάρχουν σοβαρές ζημιές, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν το δοχείο του αντιδραστήρα....

Εξάλλου, όπως αναφέρει το πρακτορείο Κιόντο, τα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω από τους πυρηνικούς σταθμούς έχουν μειωθεί έπειτα από την αύξηση που είχαν σημειώσει μετά την έκρηξη.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιουκίο Εντάνο, δήλωσε ότι δεν αναμένεται διαρροή μεγάλης ποσότητας ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό που ανήκει στην εταιρεία ηλεκτροδότησης της Ιαπωνίας Tokyo Electric Power Co (TEPCO).

Οι αρχές «λαμβάνουν όλα τα μέτρα ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των κατοίκων» της γύρω περιοχής, διαβεβαίωσε.

Πηγή : real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: