Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Καταδικάζουν τα συνδικάτα τα επεισόδια στο Λονδίνο

Στην καταδίκη των επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες στο Λονδίνο, κατά την μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών, προχώρησαν τα συνδικάτα.
Ο Μπράντεν Μπάρμπερ, γενικός γραμματέας του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου, Trades Union Congress (TUC), καταδίκασε τα επεισόδια που συνέβησαν στην διαδήλωση κατά των περικοπών που προωθεί η βρετανική κυβέρνηση.
Ο κ. Μπάρμπερ τόνισε ότι η δραστηριότητα λίγων εκατοντάδων ατόμων δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή από το μήνυμα της επίσημης διαδήλωσης, η οποία ήταν η ογκωδέστερη από το 2003, μετά δηλαδή τα μαζικά αντιπολεμικά συλλαλητήρια για το Ιράκ......

Τα επεισόδια ξέσπασαν αρκετά μετά την έναρξη της πορείας, αρχικά στην Όξφορντ Στριτ και αργότερα στην πλατεία Τραφάλγκαρ.
Νεαροί συγκρούστηκαν με την αστυνομία, πέταξαν μπογιές και αυτοσχέδια εκρηκτικά κατά κτιρίων όπου στεγάζονται επιχειρήσεις και τράπεζες. Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου προχώρησε σε 214 συλλήψεις.

Κατά τα επεισόδια συνολικά 66 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 31 αστυνομικοί. Η αστυνομία δηλώνει ότι μελετά φωτογραφίες και τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας και ενδέχεται να προβεί σε νέες συλλήψεις.

Τα επεισόδια καταδίκασε και ο αρχηγός των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ, λέγοντας ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για την βία. «Καταδικάζω απερίφραστα όσους προχώρησαν σε πράξεις βίας» είπε.

Πηγή : tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: