Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Σαν σήμερα το 1453 Εάλω η Πόλις. Ας κοιτάξουμε μην χάσουμε και την Ελλάδα.

Σαν σήμερα το 1453 Εάλω η Πόλις. Σήμερα αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο να «χαθεί» ολόκληρη η Ελλάδα.

Το έχουμε πει πολλές φορές ότι μοναδικοί υπεύθυνοι για το σημερινό χάλι της χώρας μας είναι οι πολιτικοί της ταγοί.
Άνθρωποι οι οποίοι, κατά τεκμήριο, δεν έχουν εργαστεί και που στον ιδιωτικό τομέα δεν θα τους δινόταν η ευκαιρία να διοικήσουν ούτε ένα περίπτερο, αναλαμβάνουν πόστα διοικητών και προέδρων δημόσιων οργανισμών, γίνονται βουλευτές, υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων με αποτέλεσμα την κατασπατάληση και καταλήστευση του δημόσιου πλούτου....


Οι κομματικοσυνδικαλιστικοί μηχανισμοί στην Ελλάδα έχουν τέτοια δύναμη μου με το υπάρχον πολιτικό σύστημα επιβάλλουν βουλευτές, πολιτικούς αρχηγούς ενώ, εάν το ήθελαν, θα μπορούσαν να προωθήσουν και να επιβάλλουν ακόμα και ένα ουρακοτάγκο ως επικεφαλής δημόσιου οργανισμού ή να τον στείλουν σαν μέλος του κοινοβουλίου.

Για μικροκομματικούς λόγους όλοι αυτοί οι ανίκανοι πολιτικοί, τα πολιτικά τζάκια και οι κομματικοσυνδικαλιστικές συντεχνίες δημιούργησαν ένα υδροκέφαλο γραφειοκρατικό κράτος με άχρηστους δημόσιους κρατικούς φορείς και οργανισμούς , όπου τοποθέτησαν εξίσου άχρηστους πελάτες ψηφοφόρους οι οποίοι δεν είχαν καμιά ουσιαστική ικανότητα πέραν της αφισοκόλλησης και της κομματικής πίστης.
Το κράτος με την παντελή έλλειψη ικανών και με υπουργούς που δεν είχαν την ικανότητα να συντάξουν και να τηρήσουν έναν ετήσιο κρατικό προϋπολογισμό, βούλιαξε στα χρέη και καταντήσαμε υποτελείς στα διεθνή πιστωτικά ιδρύματα.
Και παρόλη την ανικανότητα, παρά την καταλήστευση και την πτώχευση της χώρας, ούτε ένας πολιτικός ή διοικητής οργανισμού δεν πήγε φυλακή.

Κανείς τους δεν φταίει?

Στην κατάσταση που μας φέρανε σήμερα μια λύση υπάρχει.
Μείωση του δημόσιου τομέα στο μισό και εκλογή των πραγματικά ικανών πολιτικών και όχι του κάθε τυχάρπαστου κομματικοσυνδικαλιστή.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να είναι πολύ λίγοι σε αριθμό, πρέπει να είναι πολύ ικανοί σε προσόντα, πρέπει να εργάζονται πιο πολύ από τους υπαλλήλους στον ιδιωτικό τομέα και να υπηρετούν τον Έλληνα πολίτη με πίστη και αφοσίωση.
Οι ανίκανοι πολιτικοί κατάφεραν να κάνουν τον μέσο Έλληνα πολίτη μέρους του σάπιου συστήματος, με αποτέλεσμα το όνειρο για μια θέση αργομισθίας στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Δεν μπορεί άλλο ο απλός Έλληνας εργαζόμενος να συνεχίσει στωικά να βλέπει να του καταστρέφουν την ζωή και να υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών του.
Ήρθε η ώρα να στείλει στο διάολο κάθε πολιτικό τζάκι που επιβάλλει τον κάθε ανόητο γόνο του για βουλευτή υπουργό και πρωθυπουργό.
Ήρθε η ώρα να ξαναγυρίζει η πραγματική δημοκρατία στον τόπο που, χιλιάδες χρόνια πριν, γεννήθηκε.
Ήρθε η ώρα η τύχη της χώρας να μην αφήνεται στα χέρια κάθε κουτοπόνηρου κομματικοσυνδικαλιστή και του κάθε ανίκανου γόνου πολιτικών τζακιών.
Ίσως ο κόσμος των «αγανακτισμένων» που μαζεύεται και καθημερινά διαδηλώνει κόσμια και αξιοπρεπώς, να σηματοδοτεί την έναρξη της πραγματικής αλλαγής.



Δεν υπάρχουν σχόλια: