Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Σε κρατητήριο του Harlem μέχρι να δικαστεί.

Σε κρατητήριο του Harlem μεταφέρθηκε ο Ντομινίκ Στρος-Καν, μετά την αναβολή της δίκης του, ενώ το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα νύχια του κατηγορουμένου υποβάλλεται σε εξετάσεις DNA σε εργαστήρια του FBI.

Η 32χρονη καμαριέρα, η οποία κατήγγειλε τον επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. ότι αποπειράθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, τον αναγνώρισε επισήμως ως τον δράστη, κατά τη διάρκεια «συνάντησής» τους στο Αστυνομικό Τμήμα του Harlem....

Μετά την αναγνώριση, η γυναίκα αποχώρησε συνοδεία αστυνομικών και στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε ειδικό όχημα της αστυνομίας, καλύπτοντας το πρόσωπό της με μια κουβέρτα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου του, ο Ντομινίκ Στρος-Καν προσφέρθηκε οικειοθελώς να υποβληθεί στις ιατρικές εξετάσεις DNA και δεν έφερε καμία αντίρρηση στην αναβολή της προσαγωγής του ενώπιον των δικαστών, για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

«Ο πελάτης μας συναίνεσε πρόθυμα στην επιστημονική και ιατροδικαστική εξέταση απόψε, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης και για την ώρα έχουμε συμφωνήσει για την αναβολή της κλήσης ενώπιον του δικαστηρίου, μέχρι αύριο το πρωί. Είναι κουρασμένος, αλλά είναι καλά. Ο δικαστής θα αποφασίσει αν ο Στρος-Καν θα αποφυλακιστεί με εγγύηση και με ποιες προϋποθέσεις» σημείωσε ένας από τους δικηγόρους του, ο Γουίλιαμ Τέιλορ.

Όπως έγινε γνωστό, η δίκη δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί πριν από τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας, τοπική ώρα Η.Π.Α., δηλαδή 18:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας.

Στις 06:00 το πρωί ώρα Ελλάδας, ο Ντομινίκ Στρος-Καν αποχώρησε από το Αστυνομικό Τμήμα του Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, προκειμένου να κατευθυνθεί σε ειδικό κέντρο, όπου και θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση. Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, φανερά κουρασμένος και φορώντας χειροπέδες, επιβιβάστηκε σε περιπολικό, το οποίο αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο Ντομινίκ Στρος-Καν βαρύνεται με τρεις κατηγορίες: σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρία, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης ακόμα και είκοσι ετών. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δικηγόρου του, Ουίλιαμ Τέιλορ, θα δηλώσει αθώος.

Όμως, φαίνεται να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, ειδικά μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Τζον Γκρίμπελ, ο οποίος διευκρινίζει ότι δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας απέναντι στις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που τον βαραίνουν.

Ο Στρος-Καν θα προσαχθεί σήμερα στις 10:30 το πρωί, τοπική ώρα Νέας Υόρκης (17:30 το απόγευμα ώρα Ελλάδας) σε δικαστήριο στο Νότιο Μανχάταν, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

«Ο δικαστής θα αποφασίσει αν ο Στρος-Καν θα αποφυλακιστεί με εγγύηση και με ποιες προϋποθέσεις» σημείωσε.

Πηγή : zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: