Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Πόρισμα-φωτιά για κρατικό οργανισμό. Κακοδιαχείριση και προσλήψεις από το παράθυρο διαπιστώθηκαν στον κρατικό οργανισμό εθελοντισμού "Έργο Πολιτών".

Στον εισαγγελέα έστειλε το πόρισμα-φωτιά για τον κρατικό οργανισμό εθελοντισμού "Έργο Πολιτών" ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.
Έπειτα από έλεγχο των Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης διαπιστώθηκαν υπεράριθμες προσλήψεις χωρίς βαθμολόγηση των υποψήφιων, υπέρογκες μισθολογικές δαπάνες και κακοδιαχείριση κονδυλίων....


Ειδικότερα, στις προσλήψεις με σύμβαση αορίστου χρόνου το 2005 δεν τηρήθηκαν οι όροι της προκήρυξης και προσλήφθηκαν περισσότεροι από όσους προέβλεπε η προκήρυξη. 
Οι προϊστάμενοι των οργανικών μονάδων του οργανισμού για τέσσερα χρόνια, μέχρι το 2009, είχαν αποδοχές διπλάσιες από ό,τι προέβλεπε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, με τη μορφή επιδομάτων.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι μέρος των διαθέσιμων ετήσιων πόρων δεν διαθέτονταν για μισθοδοσία και αμοιβές εξωτερικών συνεργατών, αντί στις δράσεις εθελοντισμού για τις οποίες ιδρύθηκε ο οργανισμός.

Στο πόρισμα γίνεται αναφορά και στον πρόεδρο και διευθυντή του «Έργο Πολιτών», ο οποίος είχε μηνιαίες αποδοχές 9.500 ευρώ και επιπλέον αποζημιωνόταν για τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του ΔΣ χωρίς αυτό να προβλέπεται από το νόμο.
Ο ίδιος υπέγραφε και τις εντολές πληρωμής των μισθολογικών δαπανών, ενώ υπέγραφε και τις προμήθειες αγαθών και υπηρεσιών με απευθείας ανάθεση.
Σε ό,τι αφορά τις δράσεις του οργανισμού, οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι πολλές συμβάσεις ήταν γενικόλογες και δεν δέσμευαν τους αντισυμβαλλόμενους για την παράδοση των έργων.
Ο οργανισμός, τέλος, δεν είχε συντάξει Κανονισμό Προμηθειών, παρόλο που αυτό προβλεπόταν από το νόμο.

Πηγή : http://news247.gr/ellada/eidiseis/paranomes_proslhpseis_-_kakodiaxeirish_sto_ergo_politwn.1091684.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: