Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Εκατοντάδες νεκροί από τροπική καταιγίδα στις Φιλιππίνες - Περισσότερα από 440 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Εκατοντάδες νεκρούς και αγνοούμενους άφησε πίσω της η τροπική καταιγίδα Washi που χτύπησε τις νότιες Φιλιππίνες, εξαπολύοντας τεράστιες πλημμύρες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις και τα συνεργεία διάσωσης οι νεκροί ξεπερνούν τους 400 και οι αγνοούμενοι τους διακόσιους.....

Περίπου 20.000 στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί για να καλύψουν τις ανάγκες των περιοχών που επλήγησαν, με τα δύο μεγάλα λιμάνια Καγκαγιάν ντε Όρο και Ιλιγκαν να έχουν από 215 και 144 νεκρούς αντίστοιχα.

«Είναι η χειρότερη από τις πλημμύρες στην ιστορία της πόλης μας» ανέφερε στην τοπική τηλεόραση ο δήμαρχος της Ιλιγκαν Λόρενς Κρουζ, τονίζοντας την ταχύτητα που είχε το φαινόμενο -την ώρα μάλιστα που οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμόντουσαν.

Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής αγνοούνται, ενώ εκατοντάδες είναι αυτοί που έχασαν τις περιουσίες τους, μιας και τα δύο από τα τρία ποτάμια που εκβάλλουν στο λιμάνι της πόλης έχουν ξεχειλίσει.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια: