Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Τέσσερις νεκροί σε εκρήξεις στην πόλη Λιέγη του Βελγίου

Εκρήξεις στο κέντρο της πόλης Λιέγης του Βελγίου είχαν ως συνέπεια το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.
Για 75 τραυματίες κάνουν λόγο τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.
Δράστης ήταν ο 33χρονος, Νορντίν Αμράνι, ο οποίος έριξε χειροβομβίδες και πυροβόλησε σε πλήθος που βρισκόταν σε στάση λεωφορείου στην πλατεία Saint Lambert. Μετά πέθανε. Ο 33χρονος είχε φυλακιστεί για αδικήματα που αφορούσαν όπλα, ναρκωτικά και σεξουαλική κακοποίηση....

Τα πρώτα θύματα ήταν ένας 15χρονος και ένας 17χρονος. Αργότερα, μία 65χρονη γυναίκα απεβίωσε από τα σοβαρά τραύματά της. Σοβαρά τραυματισμένο είναι ένα παιδί δύο ετών με αναπνευστικά προβλήματα.
Δημοσιογράφος τοπικής εφημερίδας σημείωσε: «Είδαμε τέσσερις εκρήξεις. Ήμουν σε ένα κτίριο 200 μέτρα από την πλατεία. Ήταν απίστευτο. Παρατηρήσαμε ένας άνδρα στην οροφή ενός κτιρίου να προσπαθεί να σκοτώσει ανθρώπους. Αυτός ο άνδρας αυτοκτόνησε με μια χειροβομβίδα». Επίσης, μάρτυρες δήλωσαν ότι οι τηλεφωνικές κλήσεις στις αρχές δεν απαντήθηκαν αμέσως.
Εκπρόσωπος των αρχών επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν εκρήξεις, πυροβολισμοί και τραυματίες και πρόσθεσε ότι η επίθεση δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη από αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα, η αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους ή να αναζητήσουν καταφύγιο σε καταστήματα και δημόσια κτίρια.
Σημειώνεται ότι η πλατεία Saint Lambert είναι ένα πολυσύχναστο σημείο, όπου καθημερινά 1.800 λεωφορεία εξυπηρετούν για διαδρομές που οδηγούν στους εμπορικότερους δρόμους.

Πηγή :  http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από Reuters, bbc, guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια: