Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Η κοινωνία της παρακμής.

Σε μία παγκοσμιοποιημένη Ευρώπη, οι Έλληνες πολιτικοί κατάφεραν να απομονώσουν και να οδηγήσουν ένα περήφανο και με μεγάλη ιστορία λαό, σε μία παρακμιακή και δύσκολα αναστρέψιμη κατάσταση.

Η πρόσφατη ιστορία του τόπου απέδειξε ότι οι Έλληνες πολιτικοί και πολιτευτές αντί να είναι «οι άριστοι των πολιτών», δυστυχώς, αποτελούν το πιο σαθρό κομμάτι του κοινωνικού ιστού της χώρας μας....

Κάποτε, οι πολιτικοί ήταν αξιόλογοι άνθρωποι που στα πλαίσια μιας καλώς εννοούμενης ανθρώπινης ματαιοδοξίας, εμπλέκοντο στην πολιτική με σκοπό να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και να εξασφαλίσουν την υστεροφημία τους μετά το πέρας μιας επιτυχημένης επαγγελματικής και κοινωνικής διαδρομής στην ζωή τους.

Σήμερα, οι Έλληνες πολιτικοί είναι κοινωνικοί «αναρριχητές» που καταληστεύουν την κρατική περιουσία (βλέπε Βατοπέδι), εμπλέκονται σε σκοτεινές συναλλαγές προς ίδιον όφελος (βλέπε siemens), και αφού, εκμεταλλευόμενοι το όνομα που δημιούργησε κάποιος αξιόλογος πρόγονος τους, καταφέρουν αναρριχώμενοι στα ύπατα πολιτικά αξιώματα να διασφαλίσουν οικονομικά εαυτούς και τις γενιές των επιγόνων τους , τότε, εξαιτίας της ανεπάρκειας και της τεμπελιάς τους, καταστρέφουν την χώρα και «αποχωρούν» παραδίδοντας οικονομικά ερείπια και χάος στον επόμενο κληρονομικό διακαιώματι άρχοντα της Ελλάδας.

Ο Ελληνικός λαός παραδειγματιζόμενος από ανεπαρκείς και ανέντιμους πολιτικούς ταγούς, προσπαθεί να επιβιώσει με ήσσονος προσπάθειας εργασία βολεμένος, κατά κύριο λόγο, σε μία κρατικοδίαιτη τεμπέλικη θέση εργασίας, και βουτώντας καθημερινά όλο και πιο πολύ στην παρακμή που του υποδεικνύει το μεγαλύτερο μέρος των προγραμμάτων της ιδιωτικής τηλεόρασης όπου βασιλεύει η νοοτροπία της αρπαχτής, της προβολής του «ανούσιου» και του ξεπουλήματος των αρχών.

Για την κοινωνική παρακμή αυτής της χώρας, μεγάλο μέρος της ευθύνης αναλογεί στην ιδιωτική τηλεόραση.
Είναι θλιβερό, να βλέπεις τηλεοπτικές εκπομπές με τον ξενικό κομψό χαρακτηρισμό «reality show», όπου νέα κορίτσια συμμετέχουν ξεκατινιαζόμενα μεταξύ τους και προετοιμαζόμενα να αποτελέσουν τις αυριανές βίζιτες ώστε να αντικαταστήσουν άλλες όμορφες ανόητες και συνεχώς προβαλλόμενες κοπέλες, που τελικά το σύστημα αφού τις εκμεταλλευτεί θα τις αποβάλλει αποδίδοντας της μισότρελες, ψυχικά και σωματικά εξαθλιωμένες στην αφάνεια και στην κοινωνική εγκατάλειψη.

Σχεδόν όλα τα ιδιωτικά κανάλια ασχολούνται, πρωτίστως, με τα ειδύλλια και τα διαζύγια «επωνύμων» αστέρων της εγχώριας και όχι μόνον showbiz, εθίζοντας το τηλεοπτικό κοινό στην νοοτροπία της «κλειδαρότρυπας» και αγνοώντας ή αποκρύπτοντας την πραγματική κατάσταση αυτής της χώρας, τα ουσιαστικά προβλήματα του μέσου Έλληνα, και την διαχρονική ανεπάρκεια και ατιμωρησία των πολιτικών ταγών που μας οδήγησε σε μια κοινωνία παρακμής και η οποία δυστυχώς είναι δύσκολα αναστρέψιμη.

Η μόνη ελπίδα σωτηρίας είναι να αντιληφθεί ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας ότι απαιτείται μια ιδιαίτερα σκληρή και επίπονη ατομική και συλλογική προσπάθεια, ώστε να βγούμε από αυτήν την παρακμή και να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια χώρα οικονομικά και κοινωνικά υγιή, όπως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: