Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

«Η έκτακτη εισφορά πλήττει την επιβατηγό ναυτιλία»

Η επιβολή έκτακτης εισφοράς έρχεται να πλήξει την επιβατηγό ναυτιλία, που μόνο στο χώρο της ακτοπλοΐας το έτος 2010 έχει σημειώσει ζημίες περίπου 260 εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.....

Σε επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομικών, η ΕΕΝ κάνει λόγο «Για ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της Επιβατηγού Ναυτιλίας» και για «στοχευμένη πολιτική εξόντωση του κλάδου». Επίσης, θεωρεί ότι η επιβολή έκτακτης εισφοράς στις ναυτικές εταιρείες ετέθη εκ λάθους και ζητά την άμεση άρση του συγκεκριμένου μέτρου.

Σημειώνει ότι το ίδιο ακριβώς ζήτημα είχε προκύψει και κατά τη διάρκεια του προηγούμενου φορολογικού έτους στο πλαίσιο του ν.3808/2009 με την επιβολή έκτακτης εφάπαξ εισφοράς κοινωνικής ευθύνης, από την οποία τελικά εξαιρέθηκαν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, δυνάμει των διατάξεων του ν.27/1975.

Πηγή : kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: