Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Αλεξάνδρεια: Επιστρέφουν 184 Έλληνες - Αναμένονται το απόγευμα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Εν πτήσει προς την Ελλάδα βρίσκονται τα τρία C-130 που μεταφέρουν τους 184 Έλληνες οι οποίοι εκδήλωσαν επιθυμία να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο. Μαζί με τους συνοδούς της αποστολής, αναχώρησαν από την Αλεξάνδρεια στις 14:12, 14:15 και 14:50 αντίστοιχα.
Η προσγείωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται το απόγευμα.....
Τα τρία αεροσκάφη C-130 απογειώθηκαν νωρίτερα σήμερα από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας και προσγειώθηκαν στις 11.30, 11.35 και 11.47 αντίστοιχα στην Αλεξάνδρεια.

Την επιχείρηση επαναπατρισμού συντονίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης.
«Ξεκινάμε με τα τρία C-130 για την Αίγυπτο, τα οποία θα μεταφέρουν 215 από τους δικούς μας ανθρώπους από την Αλεξάνδρεια. Εύχομαι μέχρι το απόγευμα να είμαστε πίσω και όλα να πάνε καλά», δήλωσε ο κ.Δόλλης, λίγο πριν την αναχώρηση του πρώτου αεροσκάφους για την Αίγυπτο.
«Πιστεύω, μέχρι να φτάσουμε να έχουν οργανωθεί. Έχουμε κανονίσει τα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο. Αλλά φυσικά σε μια ρευστή κατάσταση δεν μπορείς να περιμένεις όλα να πάνε τέλεια. Το άγχος είναι μόνο για τους δικούς μας ανθρώπους που περνάνε δύσκολα. Για μας, είναι σχετικά εύκολο να πάμε να τους πάρουμε. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να διαχειριστούμε το φόβο τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δόλλης και κατέληξε:
«Είναι εύκολο να κάθεσαι σε μια υπουργική καρέκλα και να κάνεις αναλύσεις. Το λίγο που μπορεί να κάνει η Ελλάδα είναι να βοηθήσει τους πολίτες της».
Αναμένουμε την εξέλιξη της διαδήλωσης στο Κάιρο, για να έχουμε καλύτερα συμπεράσματα το απόγευμα προς το βράδυ, ανέφερε ο κ. Δόλλης και σημείωσε πως μια ρευστή κατάσταση απαιτεί προσοχή και ψυχραιμία.

Πηγή : tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: