Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Νέος "ΟΑΕ" οι τράπεζες!

Χρέη… Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων καλούνται να αναλάβουν οι τράπεζες, καθώς, υπό το βάρος και της κρίσης, ολόκληροι κλάδοι της οικονομίας και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι κινδυνεύουν με κατάρρευση, αν δεν ρυθμιστούν δάνεια μερικών δισεκατομμυρίων ευρώ.....


Δεκαπέντε μήνες μετά το ξέσπασμα της πρωτοφανούς δημοσιονομικής κρίσης, το τραπεζικό σύστημα αντιμετωπίζει το χειρότερο «κύμα» νέων «προβληματικών» επιχειρήσεων της τελευταίας 30ετίας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, εστιάζεται στους κλάδους τουρισμού, κατασκευών, ιχθυοκαλλιεργειών, μέσων ενημέρωσης και ακτοπλοΐας, ενώ σε ταμειακή ασφυξία βρίσκονται και εκατοντάδες μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις στους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας.


Μόνο μεταξύ των εισηγμένων επιχειρήσεων οι τράπεζες πρέπει να αντιμετωπίσουν χωρίς καθυστέρηση μερικά «καυτά» μέτωπα (Βωβός, Μηχανική, Alter, ΔΟΛ, Nutriart, Νηρεύς, Σελόντα, ΝΕΛ, ΑΝΕΚ), αναχρηματοδοτώντας ή ρυθμίζοντας δάνεια άνω των 2 δισ. ευρώ. Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση σε μη εισηγμένες, όπως οι μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: