Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Eurostat - Ελληνική Στατιστική Αρχή : Σε βαθιά ύφεση 6,6% η Ελλάδα - Σε θετική τροχιά η ευρωζώνη

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat για την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα και το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2010 το ΑΕΠ της χώρας μας συρρικνώθηκε κατά 6,6% σε ετήσια βάση ενώ σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο καταγράφεται αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης -1,4%....

Η Ελλάδα αναδεικνύεται ουραγός της ευρωζώνης παρά το γεγονός ότι και ο μέσος ευρωπαϊκός όρος ανάπτυξης κινήθηκε στο 2% (0,3% σε τριμηνιαία βάση).

Στο ίδιο περίπου επίπεδο κινήθηκε η οικονομική δραστηριότητα στο σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το ρυθμό ανάπτυξης να διαμορφώνεται στο 0,2% (σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2010).

Ενδεικτικό της υποτονικής ανάπτυξης είναι ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης, Γερμανία και Γαλλία, περιορίστηκαν σε ρυθμούς ανάπτυξης ο, 4% και 0,3% αντιστοίχως. Στον αντίποδα βρίσκονται η Φιλανδία και η Εσθονία με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ΕΕ 2,5% και 2,3% αντιστοίχως.

Παράλληλα με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία από την Ελληνική Στατιστική Αρχή το ελληνκό ΑΕΠ (σε σταθερές τιμές 2000) κατά το 4ο τρίμηνο του 2010 παρουσίασε μείωση κατά 6,6% σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2009 και μείωση κατά 1,4% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2010.

Πηγή : tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: