Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Σοβαρά προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας -Μέχρι την Κυριακή βροχές και καταιγίδες.

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές της Αττικής από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το λεκανοπέδιο.
Στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης....



Οι περιοχές που παρουσιάζουν τα πιο έντονα προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης είναι η .  
H Πυροσβεστική δεχθηκε περισσότερες από 100 κλήσεις για απάντληση υδάτων, με τα περισσότερα προβλήματα να εστιάζονται στη Γλυφάδα, στο Ρέντη, στα Μελίσσια, την Εκάλη  και τον Γέρακα.

Μάλιστα, στην Γλυφάδα δέντρο έπεσε πάνω σε δύο αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα στην οδό Ελ. Βενιζέλου και Περγάμου, ενώ στην οδό Ζέπου πολλά αυτοκίνητα παρέμειναν ακινητοποιημένα.

Με πολύ μεγάλη δυσκολία διεξαγοταν χθες βράδυ και η κυκλοφορία στην παραλιακή στο ρεύμα προς Πειραιά, καθώς είχε πλημμυρίσει το οδόστρωμα, από φρεάτια που έχουν βουλώσει.
 
Μέχρι την Κυριακή βροχές και καταιγίδες
 

Toυλάχιστον μέχρι την Κυριακή θα διαρκέσει η κακοκαιρία, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).  

Ειδικότερα για αύριο αναμένεται βροχή ή χιονόνερο στην Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, και βροχές με τοπικές καταιγίδες στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.  

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 4 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 3 έως 10 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 10 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 7 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.  

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στα νοτιοδυτικά πολύ θυελλώδεις 9 μπ., με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι.  

Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί.

Νεφώσεις με βροχές στο κέντρο, χιονόνερο στα βόρεια προάστια και χιόνια στα ορεινά αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 7 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.  

Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί μέτριοι και το πρωί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.  

Όσο για το Σάββατο στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και στα ορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις, ενώ σχετική βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινες ώρες στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: