Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις ΑΝΕΚ-Μινωικών Γραμμών για την HSW.

Σε αδιέξοδο φαίνεται ότι έφθασαν οι διαπραγματεύσεις της ΑΝΕΚ για την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 33,35% που ελέγχουν οι Μινωικές Γραμμές στη Hellenic SeaWays....

H ANEK ανακοίνωσε στο χρηματιστήριο ότι σχηματίζει πρόβλεψη για επιβάρυνση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2010 με το ποσό των 47,5 εκατ. ευρώ το οποίο είχε καταβληθεί ως προκαταβολή στις Μινωικές στο πλαίσιο της συμφωνίας για την πώληση της Hellenic SeaWays.

Οι Μινωικές Γραμμές σταμάτησαν τη διαδικασία αφού η ΑΝΕΚ στα τέλη Νοεμβρίου του 2010 δεν κατέβαλε τη δόση των 25 εκατ. ευρώ προκειμένου να συνεχιστεί η συμφωνία όπως προβλεπόταν από το ιδιωτικό καταστατικό που είχε υπογραφεί μεταξύ τους.
Μετά από αυτή την εξέλιξη το πιθανότερο είναι ότι οι δύο πλευρές θα οδηγηθούν στη διαιτησία για το ποσό της προκαταβολής.

Εν τω μεταξύ, η ΑΝΕΚ προχωρεί σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 25 εκατ. ευρώ με την έκδοση περίπου 84 εκατ. νέων μετοχών, μετά την έγκριση του ενημερωτικού της.


ΠΗΓΗ: Ημερησία - marinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: