Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ι. Κωστόπουλος: Ασύμφοροι οι όροι της πρότασης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση της ΕΤΕ για συγχώνευση των δύο τραπεζών «με γνώμονα το συμφέρον των μετόχων, των εργαζομένων και των πελατών της τράπεζας», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Alpha κ. Ι. Κωστόπουλος....

Σε σημερινή επιστολή του προς το προσωπικό του ομίλου, ο κ. Κωστόπουλος σημειώνει πως για τη λήψη της ανωτέρω απόφασης συνεκτιμήθηκαν, αφενός, η αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί, αφετέρου, το περιεχόμενο της πρότασης, οι όροι της οποίας εκρίθησαν ασύμφοροι.

«Η Alpha Bank, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, αναγνωρίζεται από την αγορά ως ένας ισχυρός Όμιλος με θετικές προοπτικές. Με ιστορία 100 και πλέον ετών και αξιόλογες επιδόσεις, η Τράπεζα ευρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις. Σήμερα, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλές και η αβεβαιότητα μεγάλη. Οι ισχυρές μας βάσεις, η εμπιστοσύνη των Μετόχων, η προτίμηση των Πελατών και η εργατικότητα του Προσωπικού μας επιτρέπουν να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία τις δυσκολίες», αναφέρει ο κ. Κωστόπουλος και καταλήγει:
«Με την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη που διακρίνει τις σχέσεις μας, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, εστιάζοντας στο έργο μας, αγνοώντας διαδόσεις και φήμες οι περισσότερες των οποίων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Με πίστη στις αρχές που μας ανέδειξαν και έχοντας επίγνωση της αξίας μας, συνεχίζουμε τη δημιουργική μας πορεία μαζί».

Στο πλευρό της διοίκησης οι εργαζόμενοι
Εν τω μεταξύ την αρνητική απάντηση στην πρόταση συγχώνευσης με την ΕΤΕ επικροτεί και ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων της Alpha Bank T. Γκιάτης.

«Η τράπεζα λειτούργησε για μια ακόμη φορά με βάση τα συμφέροντα των μετόχων της, των πελατών της και των εργαζομένων της», τονίζει ο κ. Γκιάτης και συμπληρώνει: «Οι εργαζόμενοι στέκονται στο πλευρό της διοίκησης και θα πράξουν ό,τι απαιτούν οι συνθήκες για την ανάπτυξη της τράπεζας και την παράλληλη διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων της».

Πηγή : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: