Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Τέλος στα «κλειστά» επαγγέλματα...

Θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι κλειστά επαγγέλματα δεν υπάρχουν πια.

Είναι αδιάφορο για τον πολίτη και δη τον ένστολο, αν θα τον ενημερώνουν οι «εξειδικευμένοι» συντάκτες ή οποιοσδήποτε άλλος συντάκτης, μηδέ και αυτού της κοσμικής στήλης αποκλειομένου.



Του αρκεί να τον ενημερώνουν οι πλέον  αντικειμενικοί και αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι.

Εξάλλου το πιο εύκολο πράγμα είναι να κάνεις εμπαθή, υποκειμενική και κομματικά κατευθυνόμενη δημοσιογραφία, βάζοντας τα με ανθρώπους που λόγω της «στρατιωτικής» τους ιδιότητας αδυνατούν να σε «ακολουθήσουν» και να σε αντιμετωπίσουν σε μια αγοραίου τύπου δημοσιογραφία, που   απευθυνόμενη και εκμεταλλευόμενη τα χαμηλότερα ένστικτα μιας σκληρά δοκιμαζόμενης κατηγορίας ένστολων Ελλήνων πολιτών ενισχύει την, και λόγω καιρών, τάση ανάπτυξης εμφυλιακού τύπου διαλυτικών φαινομένων σε ένα σώμα που ούτως ή άλλως ταλαιπωρείται από ακατανόητες και επιπόλαιες αλλαγές στην δομή-οργάνωση και λειτουργία του.

Ο δε αρμόδιος Υπουργός(οι) ο οποίος δεν φρόντισε τόσο καιρό να προστατέψει τους ένστολους εξυβριζόμενους υφισταμένους του, ανεχόμενος ακόμα και κριτικές και προτάσεις τοποθετήσεων στελεχών οι οποίες εκ του πονηρού και με γνώμονα προσωπικές εμπάθειες ή συμπάθειες δημοσιεύονται, ας λουστεί τώρα και τις «απειλές» ορισμένων από τους εξειδικευμένους κομματικούς κοντυλοφόρους.

1 σχόλιο:

Exantas είπε...

Πιθανόν αστειεύονται ή κάνουν πλάκα αυτοί που συγχέουν την ιδιότητα του blogger με εκείνη του δημοσιογράφου και μάλιστα του διαπιστευμένου. Αλήθεια από πότε έχουν "χρεωθεί" οι ναυτιλιακοί-πειραϊκοί ρεπόρτερς το Λιμενικό Σώμα, ιδιαίτερα εκείνοι που τόσο θερμά ζητούσαν την "αναβάθμιση" του σε ένα κατ' εξοχήν αστυνομοκρατούμενο Σώμα? Φοβούνται ίσως οτι θα χάσουν τους ρουφιάνους & τις "πηγές" τους στο Λ.Σ και αγωνιούν????

ΜΘΧ