Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Επιστροφή στα ίδια από τα μέσα μεταφοράς.

Προβλήματα στις μετακινήσεις του, αλλά σε μικρότερη κλίμακα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, θα αντιμετωπίσει σήμερα Παρασκευή το επιβατικό κοινό της Αττικής, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.....

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα ακινητοποιηθούν από τις 11:00 έως τις 15:30, τα τρόλεϊ από τις 11:00 έως τις 15:00, ενώ οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο έχουν εξαγγείλει τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι.

Για την επόμενη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι θα καθορίσουν τη στάση τους στη διάρκεια των γενικών τους συνελεύσεων, που θα πραγματοποιηθούν είτε το Σαββατοκύριακο είτε τη Δευτέρα.

Ξαναχτύπησε το κίνημα «Δεν Πληρώνω»
Εν τω μεταξύ, «χτύπησε» και την Πέμπτη το κίνημα «Δεν Πληρώνω», καθώς ομάδες ατόμων μπλόκαραν ακυρωτικά μηχανήματα σε λεωφορεία, τρόλεϊ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Μετρό, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στις πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων.
Παράλληλα, μέλη του κινήματος μοίραζαν φυλλάδια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καλώντας τον κόσμο να μην πληρώνει εισιτήριο, «ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αυξήσεις».

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε εκ νέου ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, από το βήμα της Βουλής. Έκανε και πάλι λόγο για αντικοινωνική αντίληψη των «τζαμπατζήδων», σύμφωνα με την οποία «δεν πληρώνω εγώ, ώστε κάθε άλλος Έλληνας να πληρώσει για μένα».
Η τακτική αυτή, προσέθεσε, οδηγεί σε απώλεια εσόδων και σε μεγαλύτερα ελλείμματα, τα οποία θα αντιμετωπιστούν μέσω του προϋπολογισμού, δηλαδή με επιβάρυνση όλων των φορολογούμενων από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο ή την Ήπειρο.

Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: