Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Η Χίλαρι προειδοποιεί για ντόμινο στη Μέση Ανατολή.

Μήνυμα προς τους ηγέτες του αραβικού κόσμου να προβούν σε βήματα εκδημοκρατισμού απηύθυνε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποιώντας ότι η ανέχεια, η πολιτική καταπίεση και η λαϊκή δυσαρέσκεια διαμορφώνουν μια «καταιγίδα» που απειλεί να σαρώσει τη Μέση Ανατολή.....

Μιλώντας σε συνέδριο για την Ασφάλεια στο Μόναχο, η Χίλαρι Κλίντον επεσήμανε ότι η υψηλή ανεργία σε συνδυασμό με την εξάντληση των ενεργειακών και των υδάτινων πόρων και τη σοβούσα δυσαρέσκεια στα αυταρχικά καθεστώτα απειλούν την παγκόσμια σταθερότητα. Αυτή η δυσαρέσκεια, τόνισε, εξαπλώνεται ραγδαία χάρη στις νέες τεχνολογίες επικοινωνίας.

«Οι ηγέτες της περιοχής ίσως μπορέσουν να εμποδίσουν για λίγο το κύμα, αλλά όχι για πολύ», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κλίντον σημειώνοντας ότι η αλλαγή είναι «στρατηγική αναγκαιότητα». «Χωρίς αυθεντική πρόοδο προς την κατεύθυνση ανοικτών πολιτικών συστημάτων λογοδοσίας, το χάσμα μεταξύ των λαών και των κυβερνήσεων θα βαθαίνει, η αστάθεια θα εντείμεται».

Πηγή : tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: