Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Πετρέλαιο: Έκλεισε το 2010 με κέρδη 12%, μέση τιμή τα $80

Με κέρδη άνω του 12% και μέση τιμή τα 80 δολάρια το βαρέλι έκλεισε το πετρέλαιο για το σύνολο του 2010, σημειώνοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο στην ιστορία του, λόγω της ανόδου της παγκόσμιας ζήτησης, της ασυνήθιστης κακοκαιρίας και της μείωσης των αποθεμάτων....

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού υποχώρησαν για τέταρτη συνεχή εβδομάδα το προηγούμενο επταήμερο αλλά η πτώση ήταν μικρότερη του αναμενόμενου, ασκώντας νέες πιέσεις στην τιμή.

Πιο συγκεκριμένα, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1,26 εκατ. βαρέλια στα 339,43 εκατ. για την εβδομάδα που έληξε στις 24 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Energy Information Administration.

"Τα τελευταία εβδομαδιαία στοιχεία από τις ΗΠΑ (για τα αποθέματα) δείχνουν μια συνέχιση της πρόσφατης αύξησης στη ζήτηση πετρελαίου", είπαν σε σχόλιό τους αναλυτές στην Barclays Capital.

Πηγή : marinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: