Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ιδρύεται «Οικονομική Αστυνομία»

Κοντά στο Ιταλικό μοντέλο της «Οικονομικής Αστυνομίας» που ελέγχει λιμάνια, αεροδρόμια αλλά και την πιστή τήρηση των οικονομικών-φορολογικών και άλλων μέτρων της κυβέρνησης βρίσκεται το ελληνικό μοντέλο το οποίο και προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα και περιγράφεται σε σχέδιο ΠΔ που υπεγράφη από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή.....

Με βάση τα στοιχεία, η νέα Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα υπάγεται στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. καθώς θα εποπτεύεται και θα ελέγχεται από τον αρχηγό, ενώ η εμβέλειά της θα είναι πανελλαδική και με στόχο την καταπολέμηση, τόσο του οικονομικού εγκλήματος, που έχει αντίκτυπο στην εθνική οικονομία και το δημόσιο συμφέρον, όσο και του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Στην κορυφή της διοίκησης του νέου σώματος θα τοποθετηθούν στελέχη με εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση στο οικονομικό έγκλημα που είχαν προσληφθεί πρόσφατα στην ΕΛ.ΑΣ. Το «ευέλικτο» της νέας αστυνομίας έγκειται στη δυνατότητα πολλαπλής πρόσβασης σε στοιχεία, αρχεία κλπ υπηρεσιών σε Ελλάδα και ΕΕ που στόχο έχουν την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος.

Πηγή : http://www.theseanation.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: