Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Πνιγόμαστε στα σκουπίδια

Με τα σκουπίδια στις γειτονιές θα περάσουν οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας τις γιορτές καθώς οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εξήγγειλαν στάση εργασίας για σήμερα και δεν αποκλείεται να συνεχίσουν....




Είναι μάλλον ώρα να ξεκινήσουμε οι πολίτες της Αθήνας να στολίζουμε τα σκουπίδια τα οποία σχηματίζουν βουνά, στο κέντρο της πρωτεύουσας, με τους εργαζόμενους να μην κάνουν πίσω, βλέποντας να χάνονται βασικά εργασιακά και οικονομικά τους δικαιώματα.

Έτσι, σήμερα, από τις 11 το πρωί κι ως το τέλος της βάρδιας τους, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να προκηρύξει τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, με αίτημα την "υπεράσπιση βασικών εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων, που αμφισβητούνται και ανατρέπονται από τις ασκούμενες πολιτικές".

Μετά και αυτή την νέα στάση εργασίας πρέπει να θεωρείται δεδομένη η διόγκωση του ήδη υπάρχοντος προβλήματος των συσσωρευμένων σκουπιδιών στις γειτονιές της πρωτεύουσας, με το κέντρο να βαρύνεται όσο κανένα άλλο σημείο της Αθήνας.

Οι λευκές απεργίες των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ της Φυλής αρχικά, λόγω μη ανανέωσης της σύμβασης των 100 εργαζομένων στον χώρο, και στη συνέχεια οι απεργίες των εργατοϋπαλλήλων, μονίμων και συμβασιούχων, στον δήμο της Αθήνας, δημιούργησαν συνθήκες ανυπόφορες κυριολεκτικά στη πόλη.

Το κλίμα επιβαρύνθηκε από την αιφνιδιαστική απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ένα 24ωρο πριν, να προχωρήσει σε κατάληψη του ΧΥΤΑ, λόγω της παραχώρησης του έργου αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες και μάλιστα το προεδρείο της ομοσπονδίας αποφάσισε κατάληψη των γραφείων Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής ΕΣΔΚΝΑ), του αρμόδιου δηλαδή φορέα για τη διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου.

Από την πλευρά του, ο ΕΣΔΚΝΑ, δια του προέδρου του και δημάρχου Κηφισιάς, Νίκου Χιωτάκη, βεβαιώνει πως ουδέποτε υπήρξε πρόθεση παραχώρησης της διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτες, ούτε αποφάσισε κανείς πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων.

Πηγή : http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: