Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Οίκος Fitch - Σε καθεστώς επιτήρησης η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας

Σε καθεστώς επιτήρησης για πιθανή υποβάθμιση στην κατηγορία «σκουπίδια» (junk) τίθεται η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε εγχώριο και ξένο νόμισμα από τον οίκο αξιολόγησης Fitch Ratings....

Η βαθμολογία της Ελλάδας βρίσκεται σήμερα στο «ΒΒΒ-» που είναι η χαμηλότερη βαθμίδα για χώρες τα ομόλογα των οποίων συστήνονται για επένδυση από τον οίκο.

Οπως ανακοίνωσε η Fitch, η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης της Ελλάδας θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο.
Η απόφαση για τη βαθμολογία της ελληνικής οικονομίας θα εξαρτηθεί από τη διατηρησιμότητα της πτωτικής τάσης στα δημόσια ελλείμματα μετά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, αλλά και από την ικανότητα και τη βούληση της κυβέρνησης να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Οι ανακοινώσεις αυτές σε συνδυασμό με την απειλή υποβάθμισης της Πορτογαλίας από τη Moody's νωρίς χθες το πρωί προκαλούν πιέσεις στο ευρώ, η ισοτιμία του οποίου με το δολάριο υποχωρεί κάτω από το επίπεδο του 1,3111.

Δεν υπάρχουν σχόλια: