Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Έργα και ημέρες in Greece

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο σύλλογος εργαζομένων του οργανισμού Invest in Greece που μιλά για παράνομες συμβάσεις, ταξίδια πολυτελείας και χαριστικές προσλήψεις την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή....




Έργα και ημέρες της προηγούμενης διοίκησης του οργανισμού Invest In Greece καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι που κάνουν λόγο για παράνομες και χαριστικές προσλήψεις, διορισμούς συμβούλων,διπλοθεσία και παράτυπη ανάθεση έργου από τον πρώην πρόεδρο του οργανισμού Δ.Παζαΐτη και απολύσεις, χωρίς ποτέ να καταρτιστεί κανονισμός προσωπικού.

Όπως καταγγέλλουν ο Δ.Παζαΐτης, διορίστηκε τον οργανισμό με μηδενική προϋπηρεσία, καθώς ήταν πρώτος εξάδελφος της συζύγου του τότε πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, ενώ η αξιολόγηση από επιτροπή έγινε τέσσερις μήνες μετά τον διορισμό του, οπότε και κατέλαβε τη θέση του προέδρου του δικοικητικού συμβουλίου.

Αναφέρουν ακόμη, ότι προσέλαβε 20 υπαλλήλους το 2008 χωρίς να έχει προηγηθεί διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ, ενώ μεταξύ άλλων προσελήφθησαν η κόρη του υφυπουργού Οικονομικών Θανάση Μπούρα, ο ανηψιός του υφυπουργού Οικονομικών Αντ.Μπέζα και ένας σύμβουλος του υφυπουργού Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου.

"Οι νεοπροσληφθέντες υπάλληλοι ασχολήθηκαν με ακριβοπληρωμένα ταξίδια, τάχα για προσέλκυση επενδύσεων, που στοίχησαν εκατομμύρια ευρώ με μηδενικά όμως αποτελέσματα για τον οργανισμό" αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος των εργαζομένων.

Μάλιστα διατυπώνουν σοβαρή καταγγελία κατά του Δ.Παζαΐτη, καθώς αναφέρουν ότι επί των ημερών του κύριος προμηθευτής του οργανισμού ήταν η εταιρία Neurosoft στην οποία αργότερα και για 10 μήνες πριν τη λήξη της συνεργασίας του με την Invest in Greece, ο τότε προεδρος του Δ.Σ. έγινε διευθυντικό στέλεχος. Μάλιστα όπως αναφέρουν, ο οργανισμός έκλεισε συμφωνίες χωρίς αντικείμενο εργασίας, με διαφημιστικές εταιρίες, όλες συμφερόντων του υιού του πρώην υπουργού Γιάννη Βαρβιτσιώτη.

Τέλος, όπως αναφέρουν, στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού συμμετείχαν ο Δημ.Ασημομύτης (εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου), Γιάννης Δραπανιώτης από τον ΣΕΒ και Στάθης Ανέστης από την ΓΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: