Το παρόν είναι προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) που περιέχει αδέσμευτες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, καθώς και σημειώσεις-καταγραφές (αναρτήσεις) ειδήσεων και θεμάτων που βρήκα από άλλους δικτυακούς τόπους και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Οι καταγραφές (αναρτήσεις) σε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο (blog), είναι για καθαρά προσωπική μου χρήση και ρητά δηλώνεται ότι απολύτως καμιά εμπορική εκμετάλλευση δεν προκύπτει από αυτό το blog.



Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Η Αμέλια έπεσε στον Ειρηνικό


Ερευνητές ανακάλυψαν σε νησί του Ειρηνικού ευρήματα που εικάζουν ότι ανήκουν στη «βασίλισσα των αιθέρων» Αμέλια Ερχαρτ ....



Ίσως έφθασε η στιγµή να λυθεί ένα από τα µεγαλύτερα µυστήρια του 20ού αιώνα, η εξαφάνιση της Αµερικανίδας Αµέλια Ερχαρτ, της πρώτης γυναίκας αεροπόρου που διέσχισε µόνη της τον Ατλαντικό.

Οµάδα ερευνητών ανακάλυψε στο νησί Νικουµαρόρο στον Νότιο Ειρηνικό τρία µικρά κοµµάτια οστού – µάλλον από δάχτυλο – καθώς και µέρος ενός σουγιά, προπολεµικά αµερικανικά µπουκάλι α και ένα καθρεφτάκι από γυναικείο µέικ-απ.
Τώρα οι επιστήµονες από το Πανεπιστήµιο της Οκλαχόµας ελπίζουν να λάβουν δείγµα DNA από το οστό ώστε να διαπιστώσουν αν πράγµατι ανήκει στην Ερχαρτ.

Αν οι υποψίες τους επιβεβαιωθούν, θα αποδειχθεί για πρώτη φορά από την ηµέρα της εξαφάνισής της (2 Ιουλίου 1937) ότι κατά τη διάρκεια του γιγαντιαίου εγχειρήµατός της να γυρίσει τον κόσµο βρέθηκε στο έρηµο νησί του Ειρηνικού, όπου έζησε ως ναυαγός και πέθανε. Καθώς οι συνθήκες του θανάτου τής Ερχαρτ και του πλοηγού της Φρεντ Νόοναν δεν διευκρινίστηκαν ποτέ, διατυπώθηκαν κατά καιρούς ποικίλες θεωρίες για την εξαφάνισή τους, ακόµη και σενάρια συνωµοσίας, τα οποία ωστόσο έχουν καταρριφθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια: